İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara adlı gemiye yapılan saldırıda hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi için binlerce vatandaş Diyarbakır Dağkapı Meydanı ' nda toplandı . Yapılan açıklamada gözyaşları sel oldu .
Filistin ' e doğru yola çıkan ve insanı yardım taşıyan Mavi Marmara adlı gemiye İsrail komandoları tarafından yapılan saldırıda silahla vurularak hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi için birlerce vatandaş Dağkapı Meydanı ' nda toplandı . Bengi ' nin fotoğraflarını taşıyan binlerce kişi İsrail ' e öfkesini dile getirdi . Gözyaşlarının sel olduğu gösteride kadın ve erkekler hep bir ağızdan tekbir getirerek intikam yeminleri etti . Olay nedeniyle yapılan basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek
verirken , açıklamada , " Yaşasın islami mücadelemiz . Kahrolsun siyonist güçler . Haydut İsrail tarafından alçakça bir saldırı yapıldı . Dokuz kardeşimiz şehit oldu . Diğer kardeşlerimiz siyonist topraklarında tutsak durumdadırlar . Yapılan bu operasyon İsrail ' le misliyle ödetilmelidir . İsrail ' in yaptığı yanına kalmamalıdır . İsrail ' e bu yaptığı sorulmalıdır . İsrailliler akıttıkları kanın hesaplarını vermelidir " dedi .
Diyarbakırlılar İsrail Saldırısında Katledilen Bengi İçin Toplandı
İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara adlı gemiye yapılan saldırıda hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi için binlerce vatandaş Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda toplandı



















