Duayen Gazeteci Halit Kivanç Son Yolculuguna Ugurlandi

Duayen Gazeteci Halit Kivanç Son Yolculuguna Ugurlandi

Usta gazeteci Halit Kivanç Zincirlikuyu Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Yüzlerce seveni Kivanç’i son yolculugunda yalniz birakmadi.

Usta gazeteci Halit Kivanç, uzun süredir devam eden saglik sorunlari nedeniyle tedavi gördügü hastanede geçtigimiz gün hayata veda etti. 97 yasinda hayata gözlerini yuman usta gazeteci için bugün ögle namazini müteakip Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazi kilindi. Namaza, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug, çok sayida ünlü isim, Kivanç’in ailesi ve sevenleri katildi.

Halit Kivanç’la olan hatiralarindan bahseden ünlü sanatçi Erol Evgin, “Halit Agabeyimiz bir ulu çinardi. Sanat, spor dünyasinda ve Türk halkinin kalbinde çok baska bir yeri vardi. Çok büyük bir kayip. Çok anilarimiz var. ‘Seni ilk kez ben sundum’ diye hatirlatirdi bana. Biz 2005 yilinda Halit Kivanç Gecesi yapalim istedik, saygi gecesi yapalim istedik. Ben telefon ettim, o zaman Bodrum’daydi. ‘Halit Agabey, senin için bir gece yapmak istiyoruz’ deyince ‘ben gelir katilirim’ dedi.

‘Halit Agabey, biz senin için gece’ yapacagiz deyince, sustu. ‘Simdi gözyaslarimi tutuyorum, telefonu kapattiktan sonra aglayacagim’ demisti. Lütfi Kirdar Salonu’nda bütün sanatçilarin katilimiyla müthis bir gece yapmistik. Ona uzun yillarin karsiligi olarak tesekkürlerimizi sunmustuk. Nurlar içinde uyusun, mekani cennet olsun” seklinde konustu.



“Hep espri doluydu”

Halit Kivanç’la olan anilarini anlatan usta sanatçi Orhan Gencebay, “Çok önemli bir öncü, agabeyimizi babamizi, sanatçimizi kaybettik. Her yere yetisebilen özellikteki bir insanimizi kaybettik. Basimiz sag olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok büyük hizmetler verdi. Bir zamanlar daha çok görüsürdük. Son zamanlarda görüsemedik ama çok animiz vardi tabii. Hatta onunla bir sirket de kurmustuk. Gerçi sirketi götürmedik ama benim de sahit oldugum bir esprisi vardi. Zaten espri doluydu rahmetli. Sakip Agamizla dost olarak bir sirket kurmuslardi, sirketin adini duymustuk, hepimiz gülmüstük. Lafsa diye bir sirket. Harika bir insandi. Çok üzücü fakat Rabbimin takdiridir. Hepimizin basi sag olsun” ifadelerini kullandi.

“Onu hep minnetle andim”

Duygularini dile getirmekte zorluk çektigi görülen Haldun Dormen, “Çok büyük bir kayip, çok yakin dostumdu. 10 senedir pek göremiyordum ama ilk Dormen Tiyatrosu röportajini, ilk Dormen Tiyatrosu yazisini gazeteye çikaran, O oldu. Onu hep minnetle andim. Nur içinde yatsin” diye konustu.



“Cumhuriyetimizin ilk nesli”

Eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug ise “Türkiye, Halit Agabeyini kaybetti. O, benim için de çok degerli bir agabeydi. Son yillarda özellikle Bodrum’da ayni yede yasiyorduk. Sik sik beraber oturuyorduk. Çok büyük bir degerdi. 1925 dogumlu. Dolayisiyla O, aslinda cumhuriyetimizin birinci nesli, yani ilk nesli. 2 gün sonra cumhuriyetimizin 99. yildönümünü kutlayacagiz. Cumhuriyetten 2 yil sonra dogmus, cumhuriyetin nesilleri çok degerli. O, birinci nesildendi. Onlar maalesef eksiliyor. Bizler 2’nci nesiliz. Türkiye’nin basi sag olsun. Ailesine bassagligi diliyorum. Çok büyük bir deger” açiklamasinda bulundu.

“Çok iyi bir insandi”

Cenazeye katilanlardan ünlü oyuncu Demet Akbag, “Bende yeri çok ayridir, Türkiye’nin de çok sevdigi önemli bir yüz ve insandir. Hepimizin basi sag olsun. Bugün onu buradan ugurlayacagiz” derken, eski futbolcu Selim Soydan ise, “Çok iyi bir insandi. Insanlara örnekti. Herkes üzülüyor. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandi. 97 yasinda hayata veda eden duayen gazeteci Halit Kivanç, kilinan cenaze namazinin ardindan Zincirlikuyu Mezarligi’na defnedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile