Dünya Sosyal Hizmet Günü Aliaga'da Kutlandi

Dünya Sosyal Hizmet Günü Aliaga'da Kutlandi

‘15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’, Aliaga’da düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Aliaga Kaymakamliginin koordinesinde Aliaga Engelsiz Yasam Parki’nin ev sahipliginde düzenlenen ‘15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’ kutlama programina Aliaga Kaymakam Vekili, Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Menemen Ilçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, sehit yakinlari, daire amirleri, Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi üyeleri ile vatandaslar katildi.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Menemen Sosyal Hizmetler Merkezi Sosyal Hizmet Uzmani Gizem Kanar yapti. Kanar, “Günümüzde sosyal hizmet faaliyetleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yürütülüyor. Hizmet bölgelerimiz olan Menemen, Aliaga ve Foça ilçelerinde toplum kesimlerinin daha iyi yasam kosullarina ulasmalari hedefleniyor. Kurulusumuz tarafindan koruyucu, önleyici, egitici, gelistirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetleri yürütülmekte ve koordine edilmektedir” dedi.



Gösteriler kutlamalara renk katti

Açilis konusmasinin ardindan Yasarhan Habib Çinar, ‘Bir Dünya Birakalim’ adli siiri okudu. Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi özel ögrencilerinin olusturdugu koro ile Helvaci Halk Oyunlari ekibinin gösterileri izleyenlerden alkis aldi. “Yeni bir eko-sosyal dünyayi birlikte insa etmek: Kimseyi geride birakmamak” temasiyla organize edilen programda pandomim ve Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi mehteran takiminin gösterileri ilgiyle izlendi. Keyifli anlarin yasandigi program, pasta kesimi ve el basma etkinligi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile