Edirne'de Kuraklik Etkisini Gün Geçtikçe Arttiriyor

Edirne'de Kuraklik Etkisini Gün Geçtikçe Arttiriyor

Edirne Ziraat Odasi, kurakligin etkilerinin her geçen gün arttiginin ve bu durumun önüne geçebilmek için sulama yatirimlarina hiz verilmesi gerektigi vurgulandi.

Bulgaristan’da dogan ve ülkemize gelen Tunca Nehri’ndeki su seviyesinin düsüklügünün en çok tarim ile ugrasan kesimi etkiledigini belirten Edirne Ziraat Odasi, “Gün geçtikçe kuraklik etkileri kendisini daha da çok göstermeye basladi.

Çatlayan topraklar, çiçek açmadan kuruyan ayçiçekleri, kuruyan nehirler, geri çekilen yer alti sulari” ifadeleri kullanildi.

EZO, sosyal medya hesaplari üzerinden kuraklik ile ilgili açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Hafta ortasi bazi bölgelerde güzel lokal yaz yagislari olsa da bunlar çok dar alanlarda gerçeklesmistir. Yapmis oldugumuz gözlemlerde özellikle Tunca Nehri’nde su debisi çok düsmüs olup, bazi noktalarda su akisi sifira yakindir. Özellikle asagi bölgelerde çeltik alanlarinda ciddi sorunlar yasanmakta olup Cumartesi gününden beri Degirmenyeni Selale üst bölgelerinde sulamaya ara verilerek suyun asagidaki üreticilerimize de ulasmasi saglanmaktadir. Bu zorlu süreçte özellikle gereksiz ve fazla sulamanin yapilmamasi oldukça önemlidir. Insallah hep birlikte zorda olsa bu kurak sezonu en az zararla atlatmak için elimizden geleni yapacagiz. Bu süreçler bizlere sunlari gösteriyor ki, sulama yatirimlarina hiz verilmeli, baraj sayilari artirilmali, kapali sulama sistemlerine geçilmeli, ekim deseni kontrolü saglanmali, nehirlerin islahi yapilmali ve gerekirse belli araliklar ile kapakli bentlerin nehir içlerinde yapilmasi saglanmalidir. Bu yasanan kurak ilk yasadigimiz kurak elbette degil ama artik yasadigimiz son kurak olmayacagi da çok nettir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile