Elazig'da 1080 Deprem Konutu Için Kura Çekildi

Elazig'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depreminin ardindan evleri agir hasar gören vatandaslar için 3 farkli lokasyonda insa edilen 1080 konut için kura çekimi yapildi.

Merkezi Sivrice ilçesi olan 41 kisinin hayatini kaybettigi, 6,8 büyüklügündeki deprem nedeniyle evleri yikilan ya da agir hasar gören depremzedelerin yaralarinin sarilmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

Bu kapsamda, merkez ve ilçelere bagli belde ve köylerdeki 1080 hak sahibi için Il Özel Idaresinde noter huzurunda kura çekimi yapildi.

Kura çekimine katilan Vali Erkaya Yirik, devletin depremzedelerin konut ihtiyacinin karsilanmasi için 1,5 yilda önemli bir mesafe katettigini belirtti.

Konutlarin tüm depremzedelere hayirli olmasini dileyen Yirik sunlari kaydetti:

"Bugün geldigimiz noktada konutlarin 3'te 2'sini bitirmek suretiyle vatandaslarimiza veriyoruz. Beldelerde ve köylerde hak sahibi olan, rezerv alanlarda yerinde yer seçimi mümkün olmayan vatandaslarimizin merkezi alanlarda konut talebini aldik. Bugün Çatalçesme, Yemislik ve Bizmisen'deki konutlarimiz için 1080 hak sahibimizin kuralarini çekiyoruz. Kuralar çekildikçe diger insaatlarla ilgili eksikler, ihtiyaçlar ve yapilmasi gerekenler hizli bir sekilde giderilerek vatandaslarimiza evlerini teslim etmeye devam ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile