Elazığ'da Katı Ve Evsel Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Elazığ'da Katı Ve Evsel Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından katı ve evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması için hazırlanan projeye start verildi.

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan proje dahilinde katı ve evsel atıkların toplanması için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında iki bölgeye ayrılan kent merkezinde, ana arterlerde bulunan 200 metre karenin üzerindeki iş yerlerinde geçici atık depolama alanları oluşturuldu. Resmi kurumlar ve okullarda ise her kata 4’er adet kutu yerleştirilirken, bina bahçelerinde ise geçici atık depolama alanları yapıldı. Hazırlanan alanlarda ambalaj, cam, plastik, kağıt, karton, metal ve kompozit ambalajlı ürün atıkları ayrı ayrı biriktirilerek, toplanacak. Toplanan atıklar ise gerekli işlemlerin ardından preslenerek, geri dönüşüm tesislerine nakledilecek.

’HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR’

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "‘Her Atık Çöp Değildir’ sloganıyla, ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ekonomiye kazandırılması projesinde nihai hedef, evlerin de projeye dahil olmasını sağlamak. Yapılacak çalışmalarla ilk olarak kent merkezinde pilot bölge seçilerek, evsel ve katı atıkların ayrı toplanması sağlanacak. Planlamalar doğrultusunda şehir geneline yayılacak projeyle, doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek materyaller, geri dönüşüme tabi tutularak, hem doğanın korunmasına, hem de tabii kaynakların tükenmesine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile