Emlak Ve ÇTV'de Son Gün 31 Mayis

Emlak Ve ÇTV'de Son Gün 31 Mayis

Ilkadim Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlügü, 2024 yili emlak, çevre temizlik(ÇTV) ve ilan reklam vergilerinin ilk taksit ödemelerinin son gününün 31 Mayis 2024 Cuma günü oldugunu hatirlatti.

Ilkadim Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, 2024 yilina iliskin emlak vergisi ve is yerlerine ait ilan reklam ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinin son günlerinde yasanacak yogunluk ve aksamalarinin önüne geçmek adina vatandaslar uyarildi. Açiklamada, vatandaslarin cezali ödeme durumuna düsmemeleri adina 2024 yilina iliskin emlak vergisi ve is yerlerine ait çevre temizlik vergisi ödemelerini zamaninda yapmalari çagrisinda bulunuldu.

‘‘Belediyemize borcu bulunan vatandaslarimizin ödemelerini ihmal etmemelerini rica ediyorum.’’

Konu ile ilgili bir açiklama yapan Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, “1319 sayili Kanun hükümlerine Türkiye sinirlari içinde bulunan bina ve arsalar emlak vergisine tabi tutuluyor. Bu vergiler senede iki esit taksitte ödeniyor. Ilk taksitin son ödeme günü 31 Mayis 2024. Çevre temizlik vergisi de belediyelerin sundugu çevre temizlik hizmetleri için konut, isyeri ve diger sekillerde kullanilan yapilardan aliniyor. Vatandaslarimizin magdur olmamalari ve cezali duruma düsmemeleri için vergilerinin ilk taksitlerini 31 Mayis 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekiyor. Vatandaslarimiz, vergilerini hafta sonu açik olacak olan belediyemizin hizmet binasi veznelerine; Meydan, Gazi Park, Ilyasköy ödeme noktalarina nakit ve kredi karti ile ödeyebilecekleri gibi web sitemizin e-belediye modülü ile internet üzerinden de ödeme yapabilirler. Belediyemize borcu bulunan vatandaslarimizin ödemelerini ihmal etmemelerini rica ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile