Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum da 'hayır' demenin mantığını bulamayan muhalefetin AK Partili yöneticilerin kimlikleriyle uğraştığını söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Bakan Yıldız, Seyhan Kültür Merkezi'nde Necip Fazıl Kısakürek Salonunda partililerle bir araya geldi. Bakan Yıldız'ın gelişinden önce elektriklerin kesilince devreye jeneratörler sokularak aydınlatma sağlandı. Bakan Yıldız, burada partililere yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 7.5 yıl içinde vatanı ve milleti için çok büyük işler başardığını, siyasi ve ekonomik istikrarı sağladığını hatırlatarak, "AK Parti hükümetleri gelmeden önce ne siyasi ne de ekonomik
istikrar yoktu. Bu nedenle bir kitap fırlatıldığından ekonomik kriz oluyordu. O zaman global kriz yoktu ancak Türkiye'de kriz oldu. Bu nedenle Türkiye tam 11 yıl geriye gitti. Ancak AK Parti hükümetleriyle birlikte hem siyasi hem de ekonomik istikrar sağlandı. Ancak siyasi ve ekonomik gelişmenin yanı sıra yargıda bir gelişme olmadı. Ekonomi gelişirken, Türkiye büyürken yargı 7 yıl arkadan gelemezdi. İşte bunun için hükümetimiz 26 maddelik anayasa değişikliğini hazırladı" dedi.
Türkiye'nin 12 Eylül günü 26 maddelik anayasa değişikliğini onaylayarak gelişmenin ve büyümenin yanında olacağı inancını taşıdığına dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: "Biz meydanlarda anayasanın içeriğini anlatıyoruz. Ancak muhalefet hayır demenin bir mantığını bulamadığından AK Partili yöneticilerin kimlikleri ve şahsına yönelik suçlayıcı açıklamalarda bulunuyor. Ama biz Türkiye'nin geleceği için değişikliğin içeriğini anlatarak halkı aydınlatmaya çalışıyoruz. Ancak hayır diyenler siyasi ve ekonomik
istikrarsızlık için hayır diyor. Biz Türkiye'nin daha da büyümesi ve önünün açılması için evet diyoruz."
12 Eylül referandumunun bir genel seçim olmadığını, bir partinin değil Türkiye'nin geleceğinin, çocukların geleceğinin oylandığı bir sistem değişikliği olduğunu anlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Genel seçim 2011'de. Bu seçimlerde herkes istediği partiye oy verir ancak referandumda muhalefet partilerinin tabanından evet diyecek çok insan var. Bu nedenle de onlar kişiliğimiz, geçmişimiz ve şahsımıza sürekli şüphe uyandırmaya çalışıyorlar."
Yıldız, geçmişte halka bidon kafalı, göbeğini kaşıyan diyen siyasilerin olduğunu belirterek, "Geçmişte benim oyumla çobanın oyu bir olur mu? Benim algılamamla çobanın algılaması bir mi? diyenler bugün halkın karşısına nasıl çıkıyor. Ancak biz her zaman halkın arasındayız" dedi.
Bakan Yıldız partililere hitabının ardından TEİAŞ'taki Enerji Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.
(FK-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile