Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklama Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, ''Her birimizin üslubuna da dikkat etmesi lazım. Bir kısım sorumsuz açıklamaları ibretle izliyorum'' dedi.

Yıldız, Kayseri'de İl Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imza töreni öncesinde gazetecilerin, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili yeni gelişme olup olmadığı yönündeki sorularını yanıtladı.

Olayın, herkesi acıya boğduğunu ve 25 askerin şehit olduğunu anımsatan Yıldız, şöyle konuştu:

''25 canımız orada gitti. Allah'tan onlara rahmet diliyorum, milletimize ve yakınlarına Allah sabır versin diyorum. Tabi bununla alakalı toplumsal hassasiyetimizin üst düzeyde olduğu ve her birimizin kalplerinin acıdığı bu ortamda özellikle ilgililerinden ve yetkililerinden bu bilgiyi almak lazım. Buna hem yazılı ve görsel basın olarak hem de her birimizin dikkat etmesi lazım. Bu konuda Milli Savunma Bakanımızın ve silahlı kuvvetlerimizin açıklamaları olacak. Biliyorsunuz, soruşturma ve inceleme safhasında. Ondan sonra bu açıklamalar yapılacak. Dikkat etmemiz lazım. Her birimizin üslubuna da dikkat etmesi lazım. Bir kısım sorumsuz açıklamaları ibretle izliyorum. Bunları da ülkemiz adına, milletimiz adına doğru bulmadığımı söylüyorum. O açıklamalar nedir, milletimiz biliyor.''

-Yerel seçimlerin öne alınması-

Bakan Yıldız, yerel seçimlerin öne alınması yönündeki çalışmalarla ilgili de, ''Seçimlerin 3 partinin görüşmesiyle beraber belirli bir mutabakat noktasının sağlanmış olmasıyla yine ülkemiz için iyi olanı, güzel olanı hep beraber tercih etmiş olacağız. Önemli olan merkezi hükümetteki kalkınmamız kadar yerel yönetimlerimizin de aynı oranda kalkınmış olmasıdır. Ülkemiz için hayırlı, uğurlu olacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

Muhabir: Orhan Canbulatel / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Şükran Yücel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile