Erçiş‘e Gelen Köylü Kadınlar 5 Yıldızlı Misafirhanede Ağırlanacak

Van’ın Erciş ilçesinde 5 yıldızlı otel konforunda ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’ açıldı. Komşu il ve ilçelerden gelen bayanların dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için açılan misafirhanede çocuk emzirme odası, çocuk oyun odası, TV odası, bilgisayar odası, kütüphane, mutfak ve lavabo bulunuyor.

Van’ın Erciş ilçesinde 5 yıldızlı otel konforunda ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’ açıldı. Komşu il ve ilçelerden gelen bayanların dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için açılan misafirhanede çocuk emzirme odası, çocuk oyun odası, TV odası, bilgisayar odası, kütüphane, mutfak ve lavabo bulunuyor.

Erciş Kaymakamlığı’nın Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hizmete soktuğu ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’nin açılışını Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu yaptı. İlçe merkezinde daha önce kaymakamlık lojmanı olarak kullanılan bina, SODES projesinde alınan kaynakla 5 yıldızlı otel konforunda ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’ olarak dizayn edildi. Toplam 91 bin TL harcama yapılan misafirhanede oturma odası, çocuk emzirme odası, çocuk oyun odası, TV odası, bilgisayar odası, kütüphane, mutfak ve lavabo bölümlerinden oluşuyor.

    ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’ özellikle il ve ilçelerden gelen bayanların dinlenmek ve ihtiyaçlarını gidermek için büyük sıkıntı çektikleri mekan olarak hizmet verecek. Sadece bayanların kullanabileceği mekanda bayan görevliler tarafından çeşitli içecekler ikram edilecek.

Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Erciş’e giderek misafirhanenin açılışına katıldı. Yaptığı konuşmada, Erciş‘in Van’ın en büyük ilçesi kuzey Van havzasının en önemli ticaret, sağlık, eğitim merkezi olduğunu belirten Karaloğlu, “Erciş’e sadece Erciş’in köylerinden insanlar gelmiyor. Erciş’e Patnos’tan da insanlar geliyor. Bitlis‘in ilçelerinden de geliyor. Muradiye’den Çaldıran‘dan da geliyor. Malazgirt’ten de geliyor. Buraya insanlar doktor hastane için gelebiliyor, buraya insanlar diğer kamu hizmetleri için alışveriş için gelebiliyor. Genelde köy minibüslerimiz köylerden erkenden çıkıp şehir merkezlerine gelebiliyorlar ve kadınlarımız gidebilecekleri, dinlenebilecekleri, çocuklarının ihtiyaçlarını giderebilecekleri, emzikli annelerimizin çocuklarını rahatlıkla emzirebilecekleri mekanları yoktu. Şimdi bu mekan bir şekilde Erciş’e gelip o gününü Erciş’te geçirmek isteyen kadınlarımızın hem kendi ihtiyaçları için hem çocuklarını ihtiyaçları için aradıkları her şeyi bulabilecekleri sıcak bir misafirhane açıyoruz.” diye konuştu.

Kaymakam Ramazan Fani de açılışta yaptığı konuşmada Erciş ilçesinin son yıllarda hızla geliştiğini ve birçok güzelliği içinde barındırdığını söyledi. Her gün köylerden, çevre ilçelerden alışveriş yapmak, sağlık hizmetlerinden istifade etmek ve resmi işlemlerini takip etmek üzere ilçe merkezine çok sayıda bayanın geldiğini anımsatan Fani, şunları kaydetti: “Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımız sabah erken saatlerde kalkan minibüslerle ilçe merkezine gelmekte ve ancak akşam saatlerinde hareket eden servisler ile köylerine dönebilmektedirler. Bu süre zarfında kadınlarımız kışın soğuğunda, yazın güneşinde kucaklarında çocukları olduğu halde maalesef sokaklarda kaldırım köşelerinde beklemekteydiler. İşte köy kadınlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini gidermek, ilçe merkezlerine geldiklerinde çocuklarıyla beraber kalabilecekleri bir mekan oluşturmak maksadıyla ‘Kadın ve Çocuk Misafirhanesi’ni projesini hazırladık."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile