Ereğli'de Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Nedeniyle Tören Düzenlendi

Ereğli'de Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Nedeniyle Tören Düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla tören düzenlendi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi 'nin, bir milletin yeniden doğuşu, emperyalizme karşı duruşu, zulme zalimliğe esarete baş kaldırışı olduğunu söyledi.


Çanakkale 'nin, bir destan, kahramanlık, tarihe altın harflerle yazılışı, aklın, cesaretin birleştiği yer olduğunu belirten Demirdüyen, şöyle dedi: 'Sömürgeciler gördüler ki, bu iman, bu inanç yıkılmayacak, zulme karşı bu dik duruş kırılmayacak, bir millet tek yürek olmuş haykırıyor. 'bu zillete boyun eğmeyeceğiz. Kırılacağız ama bükülmeyeceğiz. Düşman, her karışı kana bulanmış bu mübarek topraklara giremeyecek. Ezan susmayacak, bayrak inmeyecek '. Bu düşüncelerle, yeminle pekiştirilmiş 'Çanakkale Geçilmez ' anlayışı hakim kılınmıştır. Seyit Onbaşı 'yı, 57. Alayı, Mustafa Kemal 'i orada tanıyorlar. Bir millet uyanıyor, hasta adam şifa bulmuş, dimdik duruyor. Her yerden tekbirler yükseliyor. ' diye konuştu.


Törene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Onarım Destek komutanı Deniz Albay Şeref Arabi, Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç, TSO Meclis Başkanı Zeki Us, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Doğru, ERDEMİR Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Türk Metal Sendikası Şube sekreteri Metin Ercan, Mali Sekreteri Sedad Taşdelen, bazı siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile sivil ve askeri erkan katıldı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile