Ergani'de Çiftçiler Borçların Ertelenmesini Talep Etti

Ergani'deki 37 köy muhtarı, kuraklık nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle banka, Tarım Kredi, Sosyal Güvenlik Kurumu borçları ile elektrik borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi amacıyla Kaymakamlığa dilekçe verdi.

Muhtarlar adına dilekçe veren İncehıdır Köyü Muhtarı Metin Köseoğlu, kuraklık ve dondan dolayı ekili olan tarım ürünlerinde yüzde 40-50 dolayında kayıp meydana geldiğini ifade ederek, "Ürün kaybından dolayı borçlarımızın ertelenebilmesi için gerekli incelemelerin yapılıp karara bağlanmasını istiyoruz.. Bundan dolayı hem hayvancılık ve hem de tarım ile uğraşan çiftçilerimizde mağduriyet yaşanacaktır. Bu mağduriyetimin bir nebze olsun önüne geçmek için kararın bir an önce alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

İncehıdır Köyü'nde çiftçilik yapan Osman Bülent Güzel de sadece çiftçi borçlarının ertelenmesi değil 2015 tarla sürümü için mazot, gübre, tohum yardımının yapılmasını da talep ettiklerini belirterek "Aksi halde çiftçilik ve hayvancılıktan başka bir geliri olmayan biz Ergani halkı çok mağdur duruma düşeceğiz. Sadece çiftçilerimiz değil Ergani'deki esnaf, köylü ve herkes mağduriyet yaşayacaktır. Bütün bunların dikkate alınıp bu sorunumuzun ivedilikle Tarım Bakanımız Mehdi Eker'den çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile