Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar

Erzurum'da bir otomobilde ele geçirilen 60 kilo 118 gram eroinle ilgili yargılanan sanığa, 15 yıl hapis ve 12 bin lira adli para cezası verildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Nazmi Duman ve avukatı hazır bulundu.

Son savunmasını yapan Duman, Doğubayazıt ilçesinden aldığı uyuşturucuyu İstanbul'a götürmeye çalışırken, Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığını ve olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık avukatı da savunmasında, müvekkilinin olaydan pişmanlık duyduğunun göz önünde bulundurularak en az cezanın verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kartopu da mütalaasında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen istihbaratı değerlendiren Erzurum KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan bir otomobili kent girişinde durdurup aradığını ve zula tabir edilen bölmeye yerleştirilen 60 kilo 118 gram eroinin ele geçirildiğini kaydederek, sanığın "uyuşturucu nakli ve ticareti yapmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hüseyin Öztürk, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla sanığı 15 yıl hapis ve 12 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile