Esenyurt Belediyesi Afetzedelere Istihdam Destegi Saglayacak

Esenyurt Belediyesi Afetzedelere Istihdam Destegi Saglayacak

Esenyurt Belediyesi, deprem bölgesinden ilçeye gelen afetzedelere elbise, mont, bot gibi temel ihtiyaç malzemeleri ve ESBIM araciligiyla istihdam destegi saglamanin yani sira verdigi psikolojik danismanlik hizmeti ile yasadiklari zorlu süreci atlatmalarina yardimci oluyor.

Kahramanmaras merkezli depremin ardindan evleri zarar gören ve kalacak yeri olmayan vatandaslar, diger illere göç etmeye basladi.

Esenyurt Belediyesi de memleketlerinden ilçeye gelen depremzedelerin yaralarini sarmak için 100 kisilik bir koordinasyon ekibi olusturdu. Belediyeye basvuru yapan binin üzerinde depremzedenin ihtiyaçlarini karsilamak için harekete geçen ekipler, sosyal incelemeler sonrasi vatandaslara destek vermeye basladi.

Ardindan Derman Çarsi’ya davet edilen vatandaslar buradan giyim, ayakkabi, bebek bezi ve diger hijyen ürünlerini temin etme imkani buldu. Temel ihtiyaçlari karsilanan depremzedelere belediyenin psikologlari tarafindan bu süreci atlatmalari için danismanlik hizmeti de verilmeye baslandi.

Depremzedeler ESBIM ile istihdam edilecek

Esenyurt Belediyesi Istihdam Merkezi (ESBIM), deprem sonrasi Esenyurt’a gelen ve burada hayatini yeniden kurmaya çalisan vatandaslarin is bulabilmelerine araci olacak. Esenyurt Kültür Merkezi içerisindeki ESBIM’e basvuru yapan vatandaslar, gerçeklesecek mülakatlar sonrasi uygun kadrolarda istihdam edilecek.

Ilçeye gelen depremzedelerin yaralarini sarmaya çalistiklarini belirten Esenyurt Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdür Vekili Murat Boduroglu, “Depremzede vatandaslarimizla ilgili yüz kisilik bir tespit ekibi kurduk. Derman çarsimizda, giyim, hijyen, gida malzemeleri, bebek bezi gibi malzemelerin dagitimini yapiyoruz. Ayrica psikolojik danismanlik veriyoruz. Bununla ilgili de bir ekip olusturduk. Çünkü oradan nasil bir psikolojiyle geldiklerini, tüm Türkiye’nin psikolojisinin nasil oldugunu biliyoruz. Ardindan vatandaslarimizi tek tek arayarak istihdam merkezimize davet edecegiz ve onlari bir ise yerlestirecegiz. Esenyurt’ta umut yeniden dogmus olacak onlar için” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile