Esnaf, Kredi Kartı Faizlerinin Düşük Tutulmasını İstiyor

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, 5 bin TL'nin altındaki vergi ve SSK prim borçlarının yanı sıra diğer borçlar için kredi kartına taksit yapılmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirerek kredi kartı faizlerinin düşük tutulmasını beklediklerini söyledi

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, 5 bin TL'nin altındaki vergi ve SSK prim borçlarının yanı sıra diğer borçlar için kredi kartına taksit yapılmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirerek kredi kartı faizlerinin düşük tutulmasını beklediklerini söyledi.
Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı borç yapılandırması ile 5 bin liranın altındaki vergi ve SSK prim borçlarının yanı sıra diğer borçlar için kredi kartına taksit yapılmasında mutabakata varıldı. Yaklaşık 2,5 milyon esnafı rahatlatacak yapılandırma ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, faiz oranlarının düşük tutulmasını beklediklerini söyledi. Esnafın ekonomik sıkıntılarından dolayı iyileştirmeye ve yapılandırmaya ihtiyacı olduğu dönemde böylesine bir çalışma ile rahatlayacağını ifade eden Başkan Bekçi, "SGK primleri, Vergi Dairesi borçları, su borçları yani hemen hemen esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu tüm borçlara yapılan yapılandırma bizleri sevindirmektedir. Bu yeniden yapılandırma faizlerinin silinerek yapılanması ve uzun vadede yapılanması temel amaçlarımızdan birisi. Yani hükümetin çıkartmış olduğu bu af kapsamı eğer istenildiği noktalara gelinmesi isteniyorsa bu borçların esnaf ve sanatkarın üzerinde uzun vadede ödenmesi sağlanmalı. Çünkü esnafın bir hayli borcu bulanmakta ve bu borçları zaman dilim içerisinde kendi ekonomik gelir gider tablosuna denk gelebilecek şekilde uygulanması gerekmektedir. Ben bu anlamda bu sürelerin uzun vade ekseni etrafında yapılandırmasının tahsilatı daha kolaylaştıracağını esnaf ve sanatkarı daha rahatlatacağının altını çizmek istiyorum" dedi.
Başkan Bekçi, hükümet yetkililerinin bankalarla yapacağı anlaşmalarda bu kredi kartının faiz oranlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmekte olduğunu belirterek, "Zaten esnaf ve sanatkarımız ödeme zorluğu içerisinde olduğu için zamanında borcunu ödeyemediğinden çoğunun kredi kartları bulunmamaktadır. Bankalar ile anlaşılırken kredi kartlarının faiz oranlarının düşük tutulmasını hükümet yetkililerinden rica ediyorum'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile