Fıfa 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru

Fıfa 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Doğru

FİFA 20 yaş altı Dünya Kupası öncesinde, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Fidiresyonu (TFF) işbirliğiyle 7 ilde mini dünya kupası konseptinde düzenlenecek "Grassroots Şenliği" projesinin ilki Kayseri'de yapıldı.

TFF tarafından belirlenen 12 yaş grubu 240 çocuğun katılımıyla Kayseri'deki Vali Muammer Güler Futbol Sahası'nda yapılan şenlik, Ülker'in sponsorluğunda gerçekleşti. Futbol şenliğine katılan çocuklar, U-20 Dünya Kupası maskotu ''Kanki'' ile bol bol fotoğraf çektirdi. 12 yaşındaki futbolcular daha sonra özel hazırlanan sahada istasyon çalışması, penaltı atışı ve 5'li takımlarla maç yaptılar.

Okullarındaki beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde şenliğin yapıldığı sahaya gelen çocuklar, sahada hünerlerini sergiledi. Gün boyu süren şenlikte, ''Fir Play'' puanını alan çocuklar, Kayseri'deki FIFA 20 yaş altı ODünya Kupası'nın açılışına katılacak.

Şenlikle ilgili bilgi veren Beden Eğitimi Öğretmeni ve futbol antrenörü Murat Öztaş, U-20 Dünya Kupası'nın tanıtımı amacıyla FIFA, Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu doğrultusunda 24 okulu kapsayan 2001 doğumlu 10'ar çocuğu aktiviteye dahil ettik. Buradaki amaç, Kayseri'de U-20 Kupası'nın yapıldığının bir tanıtımıdır. Böylece çocuklara güzel bir etkinlik sunmayı amaçladık'' dedi.

Etkinliğe katılan çocuklara Ülker'in ürünlerinden hediye edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile