Gazze'de Israil Hapishanelerinden Kaçan Filistinlilerin Yüzleri Duvara Resmedildi

Gazze'de Israil Hapishanelerinden Kaçan Filistinlilerin Yüzleri Duvara Resmedildi

Gazze’de bir grup ressam, 6 Eylül’de Israil’deki hapishanelerden kaçan Filistinlilere destek ve dayanisma mesaji olarak resimlerini duvara çizdi.



Gazze’de Islami Cihad Hareketi’nin çagirisi üzerine Israil’deki hapishanelerden kaçan mahkumlarin yüzleri El-Abbas kavsagi üzerinde bir duvara resmedildi. Israil’deki yüksek güvenlikli Gilboa, Zakaria al-Zubaidi ve Mahmoud Ardah hapishanelerinden kaçan çok sayida Filistinli mahkumun yüzlerinin çizildigi resimlerin yer aldigi uzunlugu 40, eni ise 3 metre olan duvara dikenli kaktüslerin arkasindan kasik tutan bir elin çikisi da resmedildi. Resimlerin arka planinda Eylül’ün baslarinda 6 Filistinlinin kaçtigi Gilbao Hapishanesi’nin duvarlari da yer alirken, çizimde 6 mahkumun kaçtigi tünele bakarken 2 Israil polisi de bulunuyor. Söz konusu duvar resimleriyle Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek ve dayanisma mesaji gönderildigi ifade edildi.

Öte yandan, Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül’de sabah saatlerinde, Israil’in kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden tünel kazarak kaçmisti. Hapishaneden kaçan 6 Filistinliden 4’ü yakalanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile