Geçit, Ögrencilere Temiz Ve Saglikli Çevrenin Önemini Anlatti

Geçit, Ögrencilere Temiz Ve Saglikli Çevrenin Önemini Anlatti

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Sehriban Günata Anadolu Lisesinde düzenlenen ‘Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi’ sunumuna katildi. Baskan Geçit, dünyada çevre ve doganin korunmasina yönelik gerçeklesen çevre hareketleri arasinda yerini alan ‘Sifir Atik’ projelerini örnek hizmetlerle desteklediklerini söyledi.

Yesilyurt Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan baslatilip, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün destekleriyle araliksiz devam eden ‘Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Farkindalik’ egitim programi, bu kez de 250 kg. atik pil toplayarak çevre hizmetlerine katki sunan Sehriban Günata Anadolu Lisesinde düzenlendi.

Okulun konferans salonunda gerçeklesen bilgilendirme sunumuna; Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Caner Güler, okul idarecileri, ögretmenler ve çok sayida ögrenci katildi.

“Baskanimiza ve ekibine tesekkürler”

Çevrenin korunmasina yönelik hayata geçirdigi projelerden dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit’e tesekkürlerini sunan Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Caner Güler, “Daha yasanabilir ve daha saglikli bir çevre için gençlerimize büyük görevler düsüyor. Bizlerde bu bilinci olusturmak ve ögrencilerimize destek olmak adina bu egitim çalismasini düzenliyoruz. Ilçemizdeki egitim hizmetlerimize desteklerini eksik etmeyen Belediye Baskanimiz Prof. Dr. Ilhan Geçit ile degerli ekibine tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

“Çevre hizmetlerinde farkindalik olusturuyoruz”

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ise, ‘Sifir Atik’ projelerine örnek hizmetlerle katki sunduklarini ifade ederek, “Dogada uzun süre kalma özelliklerine sahip agir materyallerin insan ve çevre sagligina ne tür zararlar verdigini bir hekim olarak iyi biliyorum. Kanser basta olmak üzere farkli hastaliklarin olusmasinda bu zararli atiklarin ciddi etkisi vardir. Belediye Baskanliginin yani sira bir hekim olarak bu tür egitim çalismalarina büyük önem veriyorum. Çevre yatirimlarimizin yani sira bilgilendirme ve bilinçlendirme hizmetlerimizle bu alanda ciddi farkindalik olusturmaktayiz. Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan hanimefendinin himayesinde basariyla devam eden ‘Sifir Atik’ projelerine destek olmak ve gençlerimizi bilinçlendirmek için gerçeklesen ‘Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi’ projemizi bugüne kadar 258 okulumuzda 32 bin ögrencimize ulastirmis olmamiz, bu alanda çok güzel bir basaridir. Ögrencilerimize erken yaslarda sifir atik bilincini asilamak hedefiyle gerçeklesen egitim programlarimiz temiz, saglikli ve güzel bir gelecegi insa etme noktasinda hayata geçen sifir atik projelerine ciddi katkilar sunmaktadir. Sehriban Günata Anadolu Lisemizin 250 kg. atik pil toplamasini ise takdirle karsiliyoruz. Saglikli çevre konusunda duyarli ve hassas bir yaklasim sergileyip, hizmetlerimize katki sunan okul müdürümüze, ögretmenlerimize ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Yesilyurt Belediyesi olarak çevrenin, doganin ve insan sagliginin korunmasina yönelik hizmetlerimize araliksiz devam edecegiz” diye konustu.

Konusmasinin sonunda gençlere okumanin ve arastirmanin önemi üzerine de tavsiyelerde bulunan Baskan Geçit, “Sevgili gençler; sizler bugün bilgiyi alacak yastasiniz, mutlaka bilgiyle kendinizi donatarak ülkemize ve toplumumuza yakisan bireyler olmalisiniz, size her zaman güveniyoruz. Belediye olarak her zaman yaninizdayiz” ifadelerini kullandi.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit konusmasindan sonra ögrencilere ‘Sifir Atik’ çantasi hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile