'Gelecek Için Sürdürülebilirlik Zirvesi'ne Önemli Konuklar

'Gelecek Için Sürdürülebilirlik Zirvesi'ne Önemli Konuklar

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ve Basin Danismani Ebru Dön, Ihlas Haber Ajansi Izmir Bölge Müdürlügünü ziyaret etti. Ziyarette dernegin önümüzdeki dönemde gerçeklesecek zirvesinin önemine deginildi.

Ihlas Haber Ajansi Izmir Bölge Müdürlügü, Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ve Basin Danismani Ebru Dön’ü agirladi. Gerçeklestirilen ziyarette EGIAD’in projeleri ele alinirken, 16 Kasim’da gerçeklestirecek ’Gelecek Için Sürdürülebilirlik Zirvesi’nin önemine deginildi.

Zirvenin önemli konuklari olacak

16 Kasim’da gerçeklestirilecek ’Gelecek Için Sürdürülebilirlik Zirvesi’ hakkinda bilgilendirmede bulunan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, önemli konuklari agirlayacaklarina vurgu yapti. Yelkenbiçer, "Kasim ayinin 16’sinda bir zirvemiz var ve bu zirvede hem yesil dönüsüm, hem dijital dönüsüm, hem de toplumsal dönüsümü anlatan üç panelimiz olacak. Biz döneme baslarken de dijitallik ve sürdürülebilirlik temasiyla yola çikmistik. Geçmisten beri gelen girisimcilik çalismalarimiz var. Bunla alakali da Izmir girisimcilik endeksi raporu hazirligi içerisindeyiz. Onun lansmani da yine bu zirvede olacak. Uluslararasi firmalardan, Türkiye’deki en yetkili firmalardan konuklarimiz var. 15 yasinda bir iklim aktivistimiz de toplum panelinde olacak. Açikçasi bütün çalismalar bunun bir ön hazirligi gibiydi ve bu zirvede de dönemin en üst noktasi, kapanisi gibi olsun istedik. Bunun için heyecanliyiz" dedi.



Girisimcilige dair projeler sürüyor

Geçmiste ve gelecekte girisimcilige dair önemli zirveler gerçeklestirip çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen Yelkenbiçer, "Toplumda kadinin güçlendirilmesiyle alakali geçmis dönemde bir zirve yapmistik. Hazine Bakanligina akredite olan, 2011 yilindan bu yana yaklasik 30 girisime yatirim yaptik. Son dönemde de oyun girisimciligi üzerine bir fon kurduk. Izmir bu konuda basarili örneklere sahip. Biz de bu genç oyun yazilimci arkadaslarimizi bünyemize alip sayilarini çogaltmak istiyoruz. Su anda içeride ekiplerimiz ve 10-15 kisiye yakin bir yazilimci grubumuz var. Oyun girisimciligi konusunda bir Berlin ziyaretimiz olacak. Çikan raporumuzu orada paydaslarla görüserek, bunlari ülkemize, sehrimize nasil adapte edebiliriz, ona bakacagiz. Zirveden bir hafta sonra da çikan kararlari Berlin’de degerlendirme sansi bulacagiz" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile