Golbol Kadin Milli Takimi, KMÜ'de Ögrencilerle Bulustu

Golbol Kadin Milli Takimi, KMÜ'de Ögrencilerle Bulustu

Dünya, olimpiyat ve Avrupa sampiyonu Golbol Kadin Milli Takimi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ne (KMÜ) konuk oldu. Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan düzenlenen söyleside ögrencilerle bulusan sporcular, çalismalarini ve hedeflerini anlatti.

KMÜ Sehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mahmut Baykan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök, Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Karadeniz, üniversite personeli ve çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök’ün açis konusmasiyla devam etti. Golbol Kadin Milli Takimi’nin basarilariyla Türkiye’yi gururlandirdigini ifade eden Prof. Dr. Lök, iki kez olimpiyat sampiyonu olan aralarinda iki KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisinin oldugu milli takimdan 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’nda da altin madalya beklediklerini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali ise ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi söylesiye katilan herkese tesekkür etti. Çalismalarini Karaman’da sürdüren Kadin Golbol Milli Takimi ile çesitli vesilelerle bir araya geldiklerini belirten Gavgali, uluslararasi organizasyonlarda elde edilen basarilarla büyük mutluluk yasadiklarini kaydetti.

Rektör Gavgali, bu sporun daha fazla tanitilmasi ve hak ettigi yere getirilmesi gerektigine vurgu yapti.

Konusmalarin ardindan Kurumsal Iletisim Koordinatörü Ögretim Görevlisi Mustafa Kara’nin moderatörlügünde Kadin Golbol Milli Takimi Teknik Direktörü Gültekin Karasu ve milli takim oyunculari Fatma Gül Güler, Reyhan Yilmaz, Seydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altan ile söylesiye geçildi.

Karasu: "26 ayda 3 büyük organizasyonda sampiyon olduk"

2024 Paris Paralimpik Oyunlari hazirliklarini Karaman’da sürdürdüklerini anlatan Teknik Direktör Gültekin Karasu, bu sporun Ikinci Dünya Savasi’nda görme yetilerini kaybeden askerlerin rehabilitasyonuna yardimci olmak amaciyla ortaya çiktigini belirtti.

Göz maskesi takilarak sessizlikte oynanan golbolün uyarlanmis bir spor olmadigini belirten Karasu, "Bugüne kadar çok büyük basarilar elde ettik. Takim sporlarinda dünya ve olimpiyat sampiyonluguna ulasan Türkiye’nin ilk ve tek takimiyiz. Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonluklarini 26 ayda elde ettik. Simdi hedefimiz 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’nda da altin madalyaya ulasmaktir" dedi.

Söyleside golbol sporuna nasil basladiklarini anlatan sporcular ise "Bizler kendimizi Atatürk’ün kizlari olarak adlandiriyoruz. Biz bu sporu hislerimizle oynuyoruz. Kadinlarin gücünü ve istedikleri zaman her seyi basarabileceklerini en iyi sekilde gösteriyoruz" ifadelerini kullandi.

Katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasi ve belge takdimlerinin ardindan Taha Akgül Spor Salonu’nda Golbol Kadin Milli Takimi ile KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mahmut Baykan ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök’ten olusan takim arasinda gösteri maçi yapildi. Renkli görüntülere sahne olan maçin sonunda hatira fotografi çektirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile