Güler'den 'Ekmek' Çikisi Açiklamasi 'Bedava Mi Satalim?'

Güler'den 'Ekmek' Çikisi Açiklamasi 'Bedava Mi Satalim?'

Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Haci Eyüb Güler, ekmekte yapilan gramaj düzenlemesinin maliyetlerden kaynaklandigini belirterek, "Ne yapacagiz yani, bedava ekmek mi satalim?" dedi.

Samsun’da 21 Agustos’tan itibaren 250 gramlik ekmegin gramaji 200 grama düsürüldü, fiyati ayni kaldi. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Haci Eyüp Güler, ekmege maliyetler yüzünden gramaj degisikligi yapildigini belirterek birçok ilin bir ay önceden artis yaptigini ifade etti.



"1 ay önceden zam yapildi"

Bazi illerde bir ay önceden gramaj düzenlemesi yapildigini vurgulayan Güler, “Türkiye’nin her yerinde ayni fiyat, maliyete göre zam yapiliyor. Türkiye ne karar aldiysa biz de aynisini aldik, hatta en geç zammi yapan da biziz. Diger sehirlerde bir ay önceden zam yapildi, biz bekleyelim dedik. Yani sonuçta maliyetlerimize göre zam sekilleniyor. Ne yapacagiz yani, bedava ekmek mi satalim? Dogal gaza zam gelmis, her seye zam gelmis. Maliyet artinca o da artiyor. Yani her seye zam gelince sorun olmuyor ama biz ekmege zam yapinca herkes ayaga kalkiyor. Bu sekilde olmaz, firincilarin da maliyeti var. Una zam gelmis, elektrige zam gelmis; mecburen ekmege de zam yapmamiz gerekiyor” seklinde konustu.



"Maliyetler fazla"

Maliyetlerin çok yüksek oldugunun altini çizen Baskan Güler, “Ülkedeki maliyetler artiyor, isçi maaslari artiyor, asgari ücret artiyor. Bunlar artinca firinci esnafi nasil geçimini saglayacak? Mecburen ekmege zam yapmak zorunda. Kendisi ayakta kalabilmek için su anki maliyetlerimiz bunu gerektiriyor. Bir Ordu, Giresun, Trabzon, Rize; bunlar bir aydir zamli ekmek satiyorlar. Biz biraz daha sabredelim, biraz daha bekleyelim dedik ve sonunda yapmak zorunda kaldik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile