Güneydamlari'nin Su Sorunu Çözülüyor

Güneydamlari'nin Su Sorunu Çözülüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Sarigöl ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Güneydamlari Mahallesinin özellikle yaz aylarinda yasanan su yetersizligi sorununu kökten çözmek adina ulasim açisindan zorlu bir süreçle varilan noktada sondaj çalismasi yapiyor.

MASKI Genel Müdürlügü, küresel isinma ve iklim degisikligine bagli olarak yasanan susuzluk problemine ragmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulastirmak için çalismalar yürütüyor. Bu kapsamda Sarigöl ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Güneydamlari Mahallesinde mevcut sondaj verimli çalisamadigindan özellikle yaz aylarinda su yetersizligi sorunu yasaniyordu. Zaman zaman tankerlerle su ulastirilan, Itfaiye’den su destegi alinan mahallenin su sikintisini kökten çözmek adina Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan yer tespit çalismasi yapildi. Ulasim açisindan zorlu bir süreçle varilan daglik alanda sondaj açilacak nokta tespit edildi. Çalismalar hizli bir sekilde basladi.

Delgi islemlerinin devam ettigi sondaj çalismasi tamamlandiktan sonra deneme pompasi atilacak. Kuyudan alinacak su numunesi teste gönderilecek ve olumlu sonuçlandigi takdirde hat baglanti çalismalarina baslanacak.

Güneydamlari Mahalle Muhtari Rifat Coskun, “Mahallemizde su sikintilarimiz büyüktü. Su ile hep mücadele verdik. Sag olsun Ferdi Baskan bu dönem kazandi ve hemen sondaj makinesini gönderdi. Tankerlerle su çekiyorduk mahallemize. Itfaiye’den su istiyorduk. Hayvanlarimiz susuz kaliyordu. Baskanimiz insallah su sorunumuzu çözer. Artik sikintilarimizi bu saatten sonra kafaya takmiyoruz. Çünkü Manisa’da yeni baskanimiz Ferdi Zeyrek var. Costuruyor, hizmeti ile kosturuyor. Allah razi olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile