Haci Adaylarina Uygulamali Hazirlik Kursu Düzenlendi

Haci Adaylarina Uygulamali Hazirlik Kursu Düzenlendi

Çorum’da 2024 yili hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan haci adaylarina yönelik müftülük toplanti salonunda Hac Hazirlik Kursu düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programda konusan Il Müftüsü Sahin Yildirim, haci adaylarina hac ibadetinin mesakkatli, sabir gerektiren ve zor bir ibadet oldugunu hatirlatarak haci adaylarindan Gazze, Filistin, Dogu Türkistan basta olmak üzere milletimiz ve tüm Islam alemi için dua etmelerini rica etti.

Il Müftü Yardimcisi Adem Aygül ise konusmasinda, hac yolculugu boyunca haci adaylarinin birbirlerine destek olmasi, kardeslik ve birlik duygularinin güçlendirilmesi gerektigini belirterek, dualarinin kabul olmasi ve bu kutsal ibadeti en güzel sekilde yerine getirmeleri temennisinde bulundu.

Hac ibadeti ve haci olma bilinci konularinda haci adaylarina bilgilendirmelerde bulunan Il Müftü Yardimcisi Fatih Kaya ise haci olmanin bireysel bir ibadet olmadigini, toplumumuz ve tüm insanlik için dua etme ve hayir islerinde bulunmak için bir firsat oldugunu kaydederek kutsal topraklarda dualarini bütün insanligin huzuru ve refahi için yükseltmeleri temennisinde bulundu.

Il Müftü Yardimcisi Dr. Fazil Saraç tarafindan ana hatlariyla Hac ve Umre menasiki konusu uygulamali olarak anlatilirken kadinlara yönelik yapilan son oturumda da Uzman Vaiz Fatma Nur Erdem tarafindan kadinlara özgü konular anlatilarak program tamamlanmis oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile