Hakkari Çukurca`da Sınırı Geçmeye Çalışanlara Polis Müdahale Etti

Hakkari Çukurca`da Sınırı Geçmeye Çalışanlara Polis Müdahale Etti

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde sınırı geçmeye çalışanlara polis ve jandarma ekipleri müdahale etti.

Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

Operasyon ve çatışmaların durdurulması için DTK`nın çağrısı üzerine Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan`dan yola çıkan ve akşam Çukurca`ya 10 kilometre uzakta jandarma tarafından bekletilen, kendilerini `Canlı Kalkan` şeklinde isimlendiren grup sınır geçmeye çalışırken, jandarma ekipleri tarafından müdahale edildi. Sınırı geçmeye çalışan canlı kalkan güvenlik güçler arasında kargaşa çıktı. Çıkan olayda, taş atan gruba jandarma ve polis gaz bombaları ile müdahale etti.
Müdahale sırasında Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan yaralandı. Çukurca Sağlık Evi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ayhan, askeri helikopter ile Van`a kaldırıldı. Olaylar sırasında da ismi öğrenilemeyen bir kişi de yaralandı. Yaralı, askeri helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çukurca`da sınırı geçmeye çalışan `Canlı Kalkan` grubunda DTK Eş Genel Başkanı BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Milletvekili Özdal Üçer, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, bölge belediye başkanları, BDP il ve ilçe eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile