Hakkari'de Mesleki Egitim Merkezi'nin Önemi Ve Faaliyetleri Anlatildi

Hakkari'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Mesleki Egitim Merkezi bünyesindeki faaliyetlerin tanitim programi gerçeklestirildi.

Merkezde düzenlenen programda Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik ile Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, 630 ögrencinin egitim gördügü merkezdeki ve kentteki çalismalari basin mensuplariyla paylasti.

Akbiyik, kentte egitimin kalitesini artirmak için devletin tüm imkanlarini seferber ettiklerini söyledi.

Mesleki egitim merkezlerinin meslek edindirme ve üretim anlaminda önemli yer tuttugunu belirten Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Bu merkezlerde önemli is gerçeklestiriliyor. Burada üretilen malzemelerle okullarimiza kütüphane kazandirdik. Bir ülkenin gelismesi için üniversitelerin, Mesleki Egitim Merkezlerinin ve okullarimizin birlikte hareket etmesi lazim. Okullarda ögrendigimiz teorik bilgiyi hayatimizda uygulama alanimiz yoksa biraz eksik kaliyor. Egitim merkezine gelen çocuklarin yüzde 95'i is buluyor. Istihdama da büyük katki sunuluyor."

Kentin her alanda degisip gelistigine vurgu yapan Akbiyik, "Kentte birçok proje uyguladik. Hakkari'de 3 yilda 40 bin çocuga kayak ögrettik. 40 bin çocuk kayak merkezine giderek Gençlik Spor Müdürlügü bünyesinde çalisan kayakçilarin esliginde egitimlerini aldi. Hakkari kayakta çok basarili bir yerde. Yeni basarilar elde ederek daha da iyi olacak." diye konustu.

Gür ise merkeze gelen ögrencilerin meslegin yani sira gelir de elde ettigini aktararak, merkezde üretilen malzemelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadeleye önemli katki sagladigini ifade etti.

Merkezin çalismalari hakkinda sunum yapilan programa TOBB Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Karatas, Milli Egitim Sube müdürleri ve basin mensuplari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile