Hendek Belediye Başkanı İnci Kazakistan'a Gitti

Hendek Belediye Başkanı İnci Kazakistan'a Gitti

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, Kazakistan'ın Başkenti Astana'da 24-27 Mayıs tarihlerinde 'Dilde, Fikirde, İşte Birlik' sloganıyla düzenlenen 'Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılmak üzere Kazakistan'a gitti

  Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci , Kazakistan ' ın Başkenti Astana ' da 24-27 Mayıs tarihlerinde ' Dilde , Fikirde , İşte Birlik ' sloganıyla düzenlenen ' Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ' na katılmak üzere Kazakistan ' a gitti . Kurultay ' a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' de katılacak .
Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci ; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in himayesinde gerçekleştirilecek kurultayın ana temasının ' İpek Yolu Medeniyetleri ' olarak belirlendiğini söyledi . Başkan İnci , aynı kültür çizgisi üzerinde asırlar boyunca yol alanların birbirlerinin değerlerinden haberdar olmak zorunda olduğunu vurgulayarak , kurultayın , mimari , tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması , dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla düzenlendiğini ifade etti . Kurultayın katılım açısından mimarlık ve şehircilik alanında uluslararası platformda yapılmış en büyük kurultay olacağını belirten İnci , 1000 ' in üzerinde bilim adamının katılacağı kurultayda 26 ülkeden 100 ' ün üzerinde bildiri sunulacağını kaydetti .
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir , TOKİ Başkanı Erol Bayraktar , çok sayıda belediye başkanı ve akademisyenin katılacağı kurultay , Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği ( Türkiye ) , Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı ( Türk Dünyası ) , Türk Dünyası Belediyeler Birliği ( Türk Dünyası ) ve Astana Valiliği ( Kazakistan ) tarafından düzenlendiğini söyleyen İnci , son kurultayda , sonraki mimarlık ve şehircilik kurultaylarının iki yılda bir ve her seferinde farklı bir Türk ülkesinde gerçekleştirilmesi kararı alındığını , bu karar doğrultusunda kurultayın Türk Dünyası Mühendisler Birliği Asamblesi toplantısının ardından 24-25-26 Mayıs 2010 ' da Kazakistan ' ın başkenti Astana ' da yapılacağını söyledi .
Başkan İnci , kurultayın amacıyla ilgili olarak şunları söyledi : " Çeşitli sebeplerle tahrip olan , kaybolmaya yüz tutan ve bulunduğu coğrafya dışında bilinmeyen mimari eserlerin durum tespitlerini yaparak yok olmalarının önüne geçmek ve bilinmelerini sağlamak kurultayın öncelikli amacıdır . Diğer bir deyişle kurultay , Türk Dünyasının ortak değerleri olan üç boyutlu eserleri yaşatmaya çalışmaktadır . Kurultayın ideolojik ve siyasi hiçbir yönü yoktur . Türkiye , Azerbaycan , Kazakistan , Kırgızistan , Özbekistan , Türkmenistan , Tacikistan , Moğolistan , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Rusya Federasyonundan ; Tataristan , Çuvaşistan , Saha-Hakas ve Altay Federe Cumhuriyetleri ; Kırım Özerk Bölgesi , Gagauz Bölgesi , Ahiska Türkleri , İran , Irak , Afganistan , Suriye , Lübnan , Mısır , Kuzey Afrika , Gürcistan , Batı Trakya , Kosova , Romanya , Makedonya , Bulgaristan ve Arnavutluk Temsilcileri ile Almanya , Fransa , Amerika , Avustralya , Belçika ve İsviçre ' de yaşayan , Dünya kamuoyunda Türk Dünyası olarak adlandırılan ülke ve topluluklardaki Türk ortak kültürüne ait Mimarı ve Şehircilik konuları müzakere edilecek . Bizlerde bunları dinleyip üzerimize düşeni alacağız . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile