Hidirellez Senliklerinde Hem Çilek Topladilar, Hem Türkü Söylediler

Hidirellez Senliklerinde Hem Çilek Topladilar, Hem Türkü Söylediler

Bilecik Valisi Sefik Aygöl 4 köyde de Hidirellez Senligine katilarak vatandasla birlikte hem çilek topladi, hem de türkülere eslik etti.

Vali Sefik Aygöl ve esi Nazli Aygöl, Bilecik’e bagli olan Cumali, Ilyasca, Sarmasik ve Ulupinar köylerinde gerçeklesen Hidirellez senligine katildi.

Renkli görüntülere sahne olan köylerde vatandasla bulusan Vali Aygöl, yeri geldi pilav dagitti, yeri geldi türkülere eslik etti. Vali Aygöl, birlik ve beraberligin en güzel simgelerinden olan Hidirellez senliklerini yasamanin verdigi mutlulugun tarif edilemeyecegini belirterek, “Bugün bu köylerde gerçeklesen Hidirellez kutlamalarimiz çok özel. Özümüze sahip çikip hala bu gelenekleri devam ettirmek ve birlik beraberlik içerisinde olmanin mutlulugu benim için çok degerli’’ dedi.

Ardindan Vali Aygöl, vatandaslar ile birlikte Ulupinar köyünde çilek topladi. Sarmasik köyünün geleneklerinden olan kol kola girerek köye giris yapma etkinligine katilarak söylenen türkülere eslik etti ve köylerdeki yöresel oyunlara katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile