HOMETEX Tüm Hiziyla Devam Ediyor

HOMETEX Tüm Hiziyla Devam Ediyor

Ev tekstili sektöründe dünyanin en önemli platformlarindan biri olarak kabul edilen HOMETEX, tüm hiziyla sürüyor. Fuari ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu, “Ev tekstili, ülke olarak gurur duydugumuz bir sektör. Burada muhtesem bir fuar organizasyonu düzenleniyor. Herkesin bu fuari gezip görmesi lazim” dedi.

Ev tekstili sektörünün çati kurulusu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi (TETSIAD) tarafindan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) istiraki KFA Fuarcilik organizasyonunda düzenlenen HOMETEX, sektörün küresel oyuncularini bir araya getirdi. Istanbul Fuar Merkezi’nde 11 holde toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, yerli ve yabanci ziyaretçilerinin yani sira is dünyasi temsilcilerini de agirlamayi sürdürüyor. TOBB Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Yönetim Kurulu Baskani Sekib Avdagiç ve Istanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ITHIB) Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz fuarda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

“Ev tekstili sektörüyle gurur duyuyoruz”

Fuari ziyaret eden heyet, BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, TETSIAD Baskani Hasan Hüseyin Bayram ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte fuarda stant açan firmalari ziyaret etti. Hisarciklioglu, ardindan HOMETEX Dialogs ve trend alanlarini gezdi. Ziyaretinin sonunda degerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu, HOMETEX Ev Tekstili Fuari’nin 32 yildan bu yana sürdürülüyor olmasinin sektörün birlik ve dayanismasinin en önemli göstergesi oldugunu söyledi.

“Fuarda 700’ü askin firma stant açmis. Sektör 180 ülkeye ihracat yapiyor. Ev tekstili, kilogram basi ortalama ihracati 9 dolarin üzerinde olan ve ülke olarak gurur duydugumuz bir sektörümüz” diye konustu.



“Herkesin bu fuari gezip görmesi lazim”

Fuarin stantlari, trend alanlari, seminerleri ve zengin içerigi ile muhtesem bir organizasyon oldugunu ifade eden Rifat Hisarciklioglu, “Herkesin bu fuari mutlaka gezip görmesi lazim. Böylesine muazzam bir fuar organizasyonunu düzenleyen BTSO Yönetim Kurulu Baskanimiz Ibrahim Burkay’a, TETSIAD Baskani Hasan Hüseyin Bayram’a ve fuarin ev sahibi ITO Baskanimiz Sayin Sekib Avdagiç’i kutluyorum. Fuarin sektörümüz ve ülkemiz için hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



“HOMETEX’in yükselisi sürecek”

Istanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ITHIB) Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz, “Böylesine önemli bir fuarin düzenlenmesini saglayan Hasan Hüseyin Bayram’a, Ibrahim Burkay’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Özelikle TETSIAD ve KFA Fuarcilik yine çok basarili bir fuar organizasyonu gerçeklestirdi. Bizler de ihracatçi birlikleri olarak fuarimiza destek oluyoruz” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir tekstil ülkesi oldugunu ifade eden Ahmet Öksüz, “Sektörde önemli bir altyapiya sahibiz. Dünyada da söz sahibi fuarlarimizin olmasi gerekiyor. HOMETEX de bunlardan bir tanesi. Önümüzdeki yillarda da bu yükselisi devam edecektir. Sektörün destegi ve organizasyonumuzun basarisi ile fuarimizi insallah çok daha iyi yerlerde görecegiz” seklinde konustu.



Ev tekstil sektörü yeni koleksiyonlarini vitrine çikardi

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, ev tekstili sektörünün bulustugu HOMETEX Fuari ile sektöre ve Türkiye’nin ihracat performansina önemli katki saglamayi amaçladiklarini söyledi.

Ev tekstilinin, tekstil sektörünün en önemli alt kirilimi olduguna dikkat çeken Ibrahim Burkay, ev tekstilinde Istanbul’dan Denizli’ye, Bursa’dan Ankara’ya ve Çorlu’ya kadar kümelenme basarisi gösteren firmalarin, sadece yakin çevrede degil, dünyanin en önemli pazarlarinda da sektörü hakim güç konumuna tasidigini dile getirdi. Fuarda stant açan yaklasik 700 firmanin son koleksiyonlarini dünyadaki alicilarla bir araya getirdigini söyleyen Baskan Burkay, “Üretimde güçlü olmak çok önemli. Ancak üretimi dogru kanallarla dogru pazarlara ulastirabilmemiz gerekiyor. Bu çerçevede 32 yildan bu yana gerçeklestirilen HOMETEX, sektör adina ne kadar önemli bir platform oldugunu bir kez daha gösterdi. Sirketlerimiz, burada dünyadaki birçok aliciya, ürünlerini, koleksiyonlarini gösterme imkani buldular. Yeni siparislerini yazmaya basladilar. Fuarin sektörümüz ve ülkemiz adina hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“HOMETEX ülkemizin tanitimina da katki sagliyor”

TETSIAD Yönetim Kurulu Baskani Hasan Hüseyin Bayram, HOMETEX’in basarisiyla Türkiye’nin dünyada bilinen en güçlü markalarindan biri oldugunu söyledi.

Bayram, “HOMETEX, sadece sektörümüze, marka degeri, bilinirlik ve ticari katki saglamakla kalmiyor ayni zamanda ülkemizin tanitimina da fayda saglayacak kültürel bir misyon üstleniyor” dedi.

Bu yilki fuarda Cumhuriyet’in ikinci yüzyilina yakisir bir is hacmi ve ziyaretçi hedeflediklerini söyleyen Bayram, “25 Mayis aksamina kadar devam edecek olan fuarimizin sektörümüz ve ülkemiz için hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile