I. Uluslararasi Denizcilik Ve Lojistik Kongresi Sona Erdi

I. Uluslararasi Denizcilik Ve Lojistik Kongresi Sona Erdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafindan 22-23 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen I. Uluslararasi Denizcilik ve Lojistik Kongresi sona erdi.

I. Uluslararasi Denizcilik ve Lojistik Kongresinin ikinci gününde, 9 tanesi yüz yüze, 35 tanesi çevrim içi olmak üzere toplam 44 bildirinin sunumu gerçeklestirildi.

Yüz yüze sunumlar iki oturum, çevrim içi sunumlar ise üç ayri paralel oturumlar seklinde alaninda uzman oturum baskanlari esliginde yapildi. Yüz yüze sunumlarin gerçeklestirildigi Piri Reis salonunda denizcilikte enerji verimliligi, atik isi kazanim sistemleri, güç yönetimi, balast suyu aritim uygulamalari, sirket itibar yönetimi, asiri kapasite problemleri, tasimacilik riskleri, yesil limanlar ve kabotaj kanunu süreçlerine deginildi.

Çaka Bey, Barbaros Hayreddin Pasa ve Turgut Reis salonlarinda gerçeklestirilen çevrim içi sunumlarda ise atik yönetimi, deniz kirliligi, limanlarda sürdürülebilirlik, denizcilik sektörü için finansal performans degerlendirmeleri, gemilerde enerji verimliligi, alternatif yakitlar, yeni ticaret yollari, dekarbonizasyon hedefleri ve çözüm önerileri konulari ele alindi.

Yüz yüze ve çevrim içi sunumlarin ardindan katilimcilarla birlikte Zonguldak Maden Müzesi ve Gökgöl Magarasi ziyaret edildi. Cafe Akademide düzenlenen aksam yemeginde Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Saban Çelikoglu, I. Uluslararasi Denizcilik ve Lojistik Kongresine katilan tüm katilimcilara, sektör paydaslarina, bildiri yazarlarina tesekkürlerini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile