Içinde Çam Agaci Olan Oksijen Maskesi Ile Sokaklarda Tur Attilar

Içinde Çam Agaci Olan Oksijen Maskesi Ile Sokaklarda Tur Attilar

İçel’de 2017 yilinda kurdugu gönüllü arama-kurtarma ekibiyle örnek olan Nusretiye Mahalle Muhtarligi, örnek bir projeye daha imza atti. Cam fanus içine çam agaci yerlestirip, oksijen maskesi takarak bir agacin insan üzerindeki önemine dikkat çekmek için kentin en islek caddelerinde tur atan gönüllüler, brosürler dagitarak orman yanginlarina dikkat çektiler. Gördüklerinde önce sasiran, ardindan ise gerçegin çok farkli oldugunu gören vatandaslar, duyarliliklari için gönüllülere tesekkür ettiler.

İçel’in merkez Akdeniz ilçesine bagli Nusretiye Mahallesi Muhtarligi’nin gönüllülerden olusan arama kurtarma ekibi, Türkiye’de özellikle yaz aylarinda büyük bir problem olan orman yanginlarina dikkat çekmek için örnek bir proje hazirladi. Cam fanus içerisine yerlestirilmis çam agaçlariyla oksijen maskesi takan gönüllüler, bir agacin insan üzerindeki olumlu etkilerini vatandaslara göstermek için kentin en islek caddelerinde dolasarak, brosür dagitti.

Gördüklerinde önce sasiran, ardindan ise gerçegin çok farkli oldugunu gören vatandaslar, ekibe duyarliliklarindan dolayi tesekkür ettiler.

"Iklim degisikligi son dönemde zirve yapti"

Nusretiye Mahallesi Muhtari Mehmet Dindar, 2017 yilinda arama kurtarma ekibi kurduklarini söyledi.

Bu ekibin tamamen gönüllülerden olustugunu kaydeden Dindar, "Yil 2023 olunca biz bunu gelistirelim istedik. Mahallemizin gençleriyle bir araya gelerek İçel Arama Kurtarma Dernegi’ni kurmak istedik. Burada da bu projeye imza atmak istedik. Özellikle küresel iklim degisikliginin son zamanlarda zirve yaptigi bu dönemlerde biz de orman yanginlarina, sellere karsi bir farkindalik olusturalim istedik. Son dönemde havalar o kadar isindi ki, deniz sulari bile 20 derecelerin üzerine çikti. Ister istemez nem olayi olarak kisin bunun bize dönüsü çok ciddi sel felaketleriyle olacak. Biz de buna bir ön hazirlik yapmak amaciyla duyarlilik olusturmak için böyle bir projeye imza attik. Arkadaslarimizin sirtinda birer fanus, içlerinde çam agaçlari var. Bir agacin bir insan üzerindeki etkisini, havaya vermis oldugu oksijeni ve ayni zamanda sera gazini azalttigini göstermek amaciyla bu projeyi gerçeklestirdik. Çok güzel de olumlu yönde tepki aldik. Bu konuda İçel halkina çok tesekkür ediyoruz. Bundan sonra ümit ediyorum ormanlarimiza, yesil alanlarimiza daha dikkat ederiz. Fazlasiyla agaç ekmemiz gerekiyor. Çünkü küresel iklim degisikligiyle basa çikmanin en önemli yolu agaç ekmektir" dedi.

Gönüllü ekipte yer alan Esma Sevinç ise, Türkiye’de özellikle yaz aylarinda birçok orman yangini çiktigina dikkat çekerek, "Biz de İçel Arama Kurtarma Dernegi olarak böyle bir çalisma yaparak insanlari bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istedik. Orman yanginlarinin çogu insan kaynakli. Bu yüzden insanlarimiz özellikle piknige gittiklerinde çok dikkatli olmasi gerekir. Ormanlarimizi hep birlikte korumaliyiz. Çünkü onlar olmazsa biz de olmayiz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile