İnegöl İşletme Fakültesi Başka Bahara Kaldı

İnegöl İşletme Fakültesi Başka Bahara Kaldı

Nüfusu ve ekonomisi ile Bursa'nın en büyük ilçesi olan İnegöl'ün yıllardır beklediği fakülte hayali başka bahara kaldı.

  İnegöl Meslek Yüksekokulu Kampusu bünyesinde İşletme Fakültesi kurulması için Bakanlar Kurulunun kararı bekleniyordu . Bakanlar Kurulunun , yükseköğretim kurumlarında fakülte , enstitü ve yüksekokulların açılması ile ilgili kararında , ilk 60 yerleşim birimi arasında İnegöl yer alamadı . Bu konuda değişik il ve ilçelerden çok fazla talep gelmesi üzerine Bakanlar Kurulunun kısa sürede konuyu yeniden gündeme alıp karara bağlayacağı belirtildi .
Trabzon ' da yapılan Yüksek Öğrenim Kurumu ( YÖK ) genel kurul toplantısında , İnegöl ' de İşletme Fakültesi kurulması kararına yeşil ışık yakılırken , Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Mete Cengiz başkanlığında toplanan Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından 28 Mayıs 2009 Perşembe günü oy birliği ile kabul edilen İnegöl ' e İşletme Fakültesi açılmasına dair karar , Yüksek Öğretim Kurulunun 8 Ekim 2009 tarihinde Trabzon ' da yaptığı toplantıda kabul edildi . YÖK tarafından kurulması kabul edilen 4 yıllık lisans eğitimi verecek olan fakültenin ismi ' İnegöl İşletme Fakültesi ' olarak belirlenip , karar Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakanlar Kuruluna sunuldu . Ancak Bakanlar Kurulunda görüşülüp , 26 Şubat 2010 tarihli Resmi gazetede yayınlanan 2010 yılının ilk kararnamesinde , fakülte , estitü ve yüksekokul kurulacak olan 60 il ve ilçe arasında İnegöl ' ün adı geçmedi .
26 Şubat 2010 Cuma günkü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların imzasını taşıyan kararda , 37 üniversite bünyesinde 60 fakülte , enstitü ve yüksekokul açılmasına karar verildi .
Uludağ Üniversitesine bağlı İnegöl İşletme Fakültesi açılması dört gözle beklenirken , Uludağ Üniversitesi bünyesinde sadece Eğitim Bilimler Fakültesi açılması kararlaştırıldı . Bu konuda çok talep olması üzerine , Bakanlar Kurulunun teklif tarihlerine göre ilk 60 talebi gündeme aldığı , yılın ilk toplantısında yer almayan İnegöl İşletme Fakültesinin Bakanlar Kurulunun yıl içinde yapacağı toplantılarda gündeme gelmesi bekleniyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile