Ingiltere Basbakani Sunak, Muhafazakar Parti Baskani Zahawi'yi Görevden Aldi

Ingiltere Basbakani Sunak, Muhafazakar Parti Baskani Zahawi'yi Görevden Aldi

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, Maliye Bakanligi görevini üstlendigi esnada vergi kaçakçiligi yaptigi iddia edilen Muhafazakar Parti Baskani Nadhim Zahawi’yi görevden aldi.

Muhafazakar Parti Baskani Nadhim Zahawi’nin geçtigimiz yil Temmuz ayinda Maliye Bakani olarak görev yaptigi sirada ödememis oldugu vergiler nedeniyle Gelir ve Gümrük Idaresi’ne yaklasik 4.8 milyon sterlin ceza ödediginin ortaya çikmasinin ardindan, Ingiltere Basbakani Rishi Sunak’in talimatiyla hakkinda baslatilan sorusturma tamamlandi. Sunak, sorusturmanin sona ermesinin ardindan Muhafazakar Parti Baskani Nadhim Zahawi’ye gönderdigi mektupla görevine son verdigini duyurdu. Basbakan Sunak, Zahawi’ye yazdigi mektupta, sorusturmada "Bakanlik Yasasi’nin ciddi sekilde ihlal edildiginin açik oldugunu" belirtti.



Zahawi’den yanit geldi

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak’in görevine son verdigi Muhafazakar Parti Baskani Nadhim Zahawi de sosyal medya hesabindan bir paylasim yapti. Paylasiminda görevden alinmasiyla ilgili sözlere yer vermeyen Zahawi, Ingiltere’ye hizmet etmenin bir ayricalik oldugunu belirterek, "Bu ülkeye zulümden kaçarak ve Ingilizce bilmeden geldim. Burada basarili bir is kurdum ve devletteki en yüksek makamlardan bazilarinda görev yaptim. Dünyanin baska hiçbir ülkesinde benim hikayemin mümkün olmayacagina inaniyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile