Insaat Kazisinda Bulunan Gizemli Lahit Açildi

Insaat Kazisinda Bulunan Gizemli Lahit Açildi

Bolu’da bir insaatin kazi çalismasinda bulunan ve Roma dönemine ait oldugu degerlendirilen lahit, genis güvenlik önlemi altinda açildi. Lahitten, ayni aileden olduklari degerlendirilen iki kisinin iskeletleri ve esyalari çikti.

Tepecik Mahallesi’nde 29 Ekim’de bahçe duvarinin temeli için is makinesiyle çalisma baslatildi. Yaklasik 2 metre kazilan alanda is makinesinin sert bir maddeye çarpmasi üzerine çalisma durduruldu. Sert kayanin çevresini kazan operatör, is makinesinin çarptigi sert maddenin lahit oldugunu fark etti.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Müze Müdürlügü ekipleri geldi. Ekiplerin incelemesinde lahidin Roma dönemine ait oldugu belirlendi. Vinç yardimiyla bulundugu yerden çikarilan lahit, incelenmek üzere Müze Müdürlügü bahçesine götürüldü.

Lahdin mühürlü olan kapaginin açilmasi için alinan izinle birlikte sabah saatlerinde Müze Müdürlügü ekipleri çalisma baslatti. Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin de hazir bulundugu müze bahçesinde, lahdin mühürleri kesildi. Vinç yardimiyla kapagi kaldirilan lahdin içindeki su, görevliler tarafindan kontrollü sekilde bosaltildi. Suyun bosaltilmasinin ardindan lahdin içine giren ekipler, ayni aileye ait oldugu degerlendirilen iki iskeletle karsilasti. Kalan parçalar lahitten çikarilarak, incelenmek üzere koruma altina alindi. Lahdin içerisinde incelemelerin devam edecegi ögrenildi.

Öte yandan, lahdin açilmasi çalismalari sirasinda çevredeki vatandaslar merakli gözlerle izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile