'Irak'ta Osmanli Izleri' Karabük'te Sempozyumda Ele Alindi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Kerkük Üniversitesi ortakliginda "1. Uluslararasi Irak'ta Osmanli Izleri Sempozyumu" düzenlendi.

KBÜ'den yapilan açiklamaya göre, KBÜ Senato Toplanti Odasi'nda çevrim içi gerçeklestirilen sempozyum, Kur'an-i Kerim okunmasi ve iki üniversitenin tanitim filmlerinin gösterimiyle basladi.

Açilis oturumuna, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, rektör yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Yasar ve Prof. Dr. Izzet Açar, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Agari katildi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani KBÜ Ögretim Üyesi Abdülazim Ibrahim, yaptigi konusmada, "Irak'in Osmanli hakimiyetinde bulundugu dönemde Osmanli'nin siyasi, hukuki, sosyal ve kültürel yasantisi bu bölge üzerinde önemli derecede etkili olmustur. Buna bagli olarak ekonomiden sehirlesmeye, mimariden müzige, hukuksal kurum ve kurallardan yemek kültürüne uzanan bu etkilesimin degerlendirilmesi ve günümüzdeki yansimalari, konularin uzman katilimcilar tarafindan çok boyutlu olarak degerlendirilecektir." ifadelerini kullandi.

Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabah Ahmet de sempozyumda yer almaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, salgin nedeniyle çevrim içi gerçeklestirdiklerini belirtti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise iki üniversite ortakliginda düzenlenen sempozyuma emegi geçenlere tesekkür etti. Polat, üniversite ve akademik birimler arasinda is birliginin daha da güçlenerek devam etmesini temenni ederek, sempozyumun ileriki dönemde yüz yüze yapilacagini bildirdi.

Sempozyumda 13 oturumda 62 konu, uzmanlar tarafindan ele alindi. Sempozyuma konusmaci olarak Türkiye, Irak, Azerbaycan, Suriye, Misir ve Ürdün üniversitelerinden bilim insani katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile