İrak'ta Türk Bayrağına Çirkin Saldırı

Irak'ın güneyindeki Basra'da Türk Konsolosluğu yakınında gösteri yapan bir grup, Türk bayrağını parçaladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı kendini bilmez çevreler tarafından manipüle edildiği aşikâr olan gösteride Türk bayrağına karşı gerçekleştirilen çirkin davranışı şiddetle ve nefretle kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, "Bu konuda Ankara'daki Irak Büyükelçisi nezdinde gerekli girişim yapılmış, Irak makamları kuvvetli bir şekilde uyarılmış, ayrıca diplomatik temsilciliklerin güvenliğinin kabul eden ülkeye ait olduğu hatırlatılmıştır. Sayın Bakanımız da Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile telefonla görüşerek bu hususları vurgulamıştır." ifadelerine yer verildi.

"KENDİNİ BİLMEZ BİR GRUBUN İŞİ"Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Irak Büyükelçisi "Bugün yapılanların kabul edilemez ve kendini bilmez bir grubun işi olduğunu, özellikle dost ve kardeş Türkiye’ye karşı böyle bir davranışın hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini" belirtti.

Büyükelçi, hükümetinin bundan derin bir üzüntü duyduğunu ve konuyla ilgili resmi üzüntüsünü ilettiğini aktardı. Irak Dışişleri Bakanı Zebari de saldırının şiddetle kınandığını ve sorumlularının bulunması için gerekenin yapılacağını belirtti.

Bakanlık açıklamasında, "Türkiye, ulusal sembollerine gerekli saygının gösterilmesi ve Irak’taki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda, kabul eden ülke tarafından alınacak tedbirlerin takipçisi olacaktır." denildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile