İl Milli Eğitim Müdürü Genç, "Artık ben olma dönemi bitmiştir. Biz dönemi başlamıştır. Hep birlikte omuz omuza verildiği takdirde tüm sorunları el birliği ile çözeceğiz. Yani hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için çalışacağız. Bu projenin de el birliği ile amacına ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesi'nde Payas Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi sosyal diyalog yoluyla metal sektöründe mesleki yeterliliklerin geliştirilmesi projesi kapsamında düzenlenen toplantıda bölge ekonomisi ve istihdama yönelik yatırımlar ele alındı.İskenderun ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıda Avrupa Birliği destekli 'Hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi hibe programı' hakkında sunumlar yapıldı.
Proje koordinaörü Mehmet Pancar, proje hakkında Teknik bilgiler verdi. Pancar, "Bu projede amaç kalifiye insan yetiştirmek ve bölgemizde işsizliğin azaltılması yönünde çalışmalara katkı sağlamaktır. Bu bağlamda Çelik-İş Sendikası başta olmak üzere destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül ise "Avrupa Birliğine katılım yolundaki Türkiye'nin hedefi, üretim ve ekonomide daha üst basamaklara çıkmaktır. Teknolojideki gelişmeler günümüz dünyasında sanayi üretimine yansımakta ve küresel rekabette en önemli unsur haline gelmektedir. Bu nedenle vasıflı ve teknik donanımlı insan gücüne ihtiyacımız var. Bu da eğitimle olur" dedi.
Cengiz Gül, projeye destek verdiklerini belirterek, "Bölgemizde işsizliğin azalması, kalifiye elemanların yetişmesi, iş sahalarının gelişmesi en büyük temennimiz. Buradan iş arayan gençlerimize tavsiyemiz ne iş olursa yaparız mantığı ile hareket etmeden, Meslek Liselerini okumalarını, çalışacak iş kolu ile ilgili belge, sertifika ve teorik bilgilerinin yanı sıra pratik bilgi de edinmeleri durumunda iş bulmaları daha da kolaylaşacaktır" ifadesini kullandı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Müfit Tennioğlu ise, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini belirterek, "Bölgemiz sanayi şehri, ekonomik potansiyele sahip, ancak işsizlik de bir o kadar var. Önemli olan işsizliğe çözüm bulunması ve istihdama yönelik çalışmaların yapılması, Payas Tekink Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin yapmış olduğu projenin amacına ulaşacağı kanısındayım." diye konuştu.



















