İstanbul'da 7.5'lik deprem bekleniyor mu?

İstanbul'da 7.5'lik deprem bekleniyor mu?

Japon uzmanın 7.5'lik deprem öngörüsünü değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türk bilim adamlarının açıklamalarının gözardı edildiğini savunarak 'Japonlar bol keseden atıyor. Marmara’da 7.5 büyüklüğünde deprem yaratacak gerginlik yok' dedi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Afet Yönetim Uzmanı Fumio Kaneko, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde İstanbul yakınlarında Marmara Denizi'nde bir deprem olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ederek 7 - 7,5 büyüklüğünde deprem beklediklerini söyledi. Japon uzmanın bu öngörüsü korku yaratırken açıklamalar hakkında PROF. DR. Ercan 'dan tepki geldi.

'TÜRK UZMANLAR 7.5 BEKLEMİYOR '

Habertürk ekranlarında 'Haber Masası ' programına canlı yayın konuğu olan Ercan, 'Türk bilim adamları Marmara üzerinde yoğun olarak çalışma yapıyor. Bunların hiç biri 1 yada 1-5 yıl sonra deprem olacak demedi. Türk bilim adamaları kendi topraklarını çözerken Japonlara olan bir güvenden bir Japon 'un dediği Türk bilim adamlarının söylediklerine örtü çekti' dedi.

'JAPONLAR BOL KESEDEN ATIYOR'

Japonlar 'ın kendi depremlerini bile kestiremediklerini ifade eden Ercan, 'Jopanların deprem tahminine ben inanmıyorum. Marmara gergin değil. Marmara 'da gergin olan ve boşalan yerleri biz günü gününe ölçüyoruz. Bir kere deprem İstanbul'da olmayacak, İstanbul 'un 15 – 20 km güneyinde olacak. Gözüken gerginlikler 6.4 ile 6.7 büyüklüğünde bir deprem ancak üretir. 7.5'lik deprem nerde oluyor, bol keseden nasıl atıyorlar. Marmara'da bu gerginlik yok' şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE DEPREM PİYASASI OLDU '
İstanbul'da beklenen deprem üzerinden bir korku pazarlaması yapıldığını da iddia eden Ercan, 'Ben bunun arkasında büyük bir pazar olduğunun kanısındayım. Daha önce boğazın altından kırık geçiyor dediler. Boğaz Köprüsü 'nü onarmak için onları çağırdık. Türkiye bir deprem piyasası oldu. Ancak bu piyasadan Türk değil yabancı bilimciler kazanıyor ' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile