'İstanbul HUB Semineri'nin İkincisi Yapılacak

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan 'İstanbul Hub Semineri'nin ikincisine ev sahipliği yapacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 14 Nisan’da gerçekleştirilecek seminere İGA Havalimanı İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ile Pegasus Havayolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ile bazı akademisyenler konuşmacı olarak katılacak.

Seminerde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak İstanbul’un havacılık sektöründeki geleceği ile bu oluşum karşısında hava yolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği, yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışılacak.

Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Luis Martin Domingo’nun yapacağı seminerin açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk gerçekleştirecek. Seminerde, Leiden Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pablo Mendes de Leon, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Reşat Volkan Günel, Cranfield Üniversitesi’nden Dr. Robert Mayer ve Troy Havacılık’tan Dr. Emre Serpen konu ile ilgili görüşlerini paylaşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gençtürk, ilk semineri düzenlerken bu etkinliğin geleneksel hale geleceğini ifade ettiklerini anımsattı. Gençtürk, bu seminerin havacılık sektöründe Türkiye’nin bölgesel ve küresel etkisinin sembollerinden biri olarak devam edeceğini kaydederek, 'İstanbul Hub Semineri ile sektörün profesyonelleri, akademisi ve öğrencilerimizi bir araya getirerek, bir ideali de gerçekleştirmekten mutlu oluyoruz. Elbette tüm çabalarımız, dünyayı ve yapacakları mesleği dünya ölçeğinde ve kalitesinde, trendleri günü gününe takip edebilen ve sınıf dışında da öğrenmeye devam eden gelecek nesillerimiz, yani öğrencilerimiz için.' değerlendirmesini yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile