Izmir'de Tefeci Çetesine Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti

Izmir'de Tefeci Çetesine Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti

Ekonomik durumu kötü olan vatandaslara yüksek faizle borç verip senet imzalatan ve birçok vatandasi magdur ettigi belirlenen tefeci çetesine yönelik Izmir’de düzenlenen operasyonda, 7 süpheli gözaltina alindi. Sebeke üyelerinin adreslerine yapilan baskinda çok sayida senet, tapu ve ruhsatsiz tabanca ele geçirilirken, süphelilerin suçtan 1 buçuk milyon liranin üzerinde gelir elde ettigi tespit edildi.

Izmir Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, ekonomik durumu kötü, acil nakit para arayisi içerisindeki vatandaslara yüksek faizle borç vererek senet imzalatan ve borçlarini ödeyemeyenleri icraya verip magdur eden, ayrica borca karsilik teminat olarak aldiklari tasinmazlari 2. ve 3. sahislara devrederek birçok vatandasi magdur eden sebekeyi belirledi. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardindan dügmeye basan polis ekipleri, belirlenen 7 süphelinin Buca, Karabaglar, Menderes ilçelerinde bulunan 8 adresine yönelik bu sabah saatlerinde es zamanli operasyon gerçeklestirdi. Operasyonda 7 süpheli de gözaltina alindi.

Adreslerde yapilan aramalarda ise, 4 adet ruhsatsiz tüfek, 22 adet kartus, 1 ruhsatsiz tabanca, 60 adet fisek, 4 ajanda, 74 senet, 15 tapu senedi, 8 çek, 72 adet belge (sözlesme, vekaletname vs.) ve suçtan elde edildigi degerlendirilen 1 milyon 590 bin TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemleri sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile