Izmir Ekonomili Gençlerden Avrupa Çikarmasi

Izmir Ekonomili Gençlerden Avrupa Çikarmasi

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunlari Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, basarilarini uluslararasi arenaya tasiyarak yüksek lisans egitimi için üç farkli ülkeden kabul aldi. Almanya, Irlanda ve Macaristan’a giderek dünyanin önde gelen üniversitelerinde egitim görecek olan Izmir Ekonomili gençler, kendi alanlarinda fark olusturan çalismalara imza atarak ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Izmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunlarindan Selen Çabuk, eylül ayinda gidecegi Irlanda Dublin Teknik Üniversitesi’nde kriminoloji (suç bilimi) alaninda egitim alacak. 1 yil Irlanda’da kalacak olan Çabuk, psikolojik etkenlerin insanlarin suç islemesine olan etkisini bilimsel olarak inceleyecek. Ayni zamanda IEÜ Psikoloji Bölümü’nde yan dal yapan Deniz Taplu ise, Almanya’daki Berlin Isletme ve Inovasyon Okulu’nda ‘siber psikoloji’ alaninda yüksek lisans yapacak. Taplu, teknolojik etkilesimin insan davranislarina olan etkisi üzerine yogunlasacak. Izmir Ekonomili Ece Deniz Ergenç ise, Macaristan’da bulunan ve Avrupa’nin en köklü yüksekögretim kurumlarindan biri olarak gösterilen Eötvös Lorand Üniversitesi’nde egitim alacak. Macar devleti ve Tempus Public Foundation adli kurulus tarafindan verilen bursu almaya hak kazanan Ergenç, ‘azinlik ve göç çalismalari’ alaninda yüksek lisansini tamamlayacak. Ergenç, tüm dünyayi ilgilendiren güncel konularda uluslararasi düzeyde çözüm önerileri gelistirmek amaciyla çalisacak.

"Politikalarin üretilme sürecinde yer almayi hedefliyorum"

Kariyerine akademik alanda ilerleyerek devam etmek istedigini söyleyen Ece Deniz Ergenç, “Lisans egitimimden sonra özellikle azinliklar ve göç konusunda kendimi gelistirmek, bu alanda bilimsel çalismalar yapmak istedim. Dünyanin karsi karsiya oldugu güncel konularin dinamiklerini ve katmanlarini anlamayi, gerekli politikalarin üretilme sürecinde yer almayi hedefliyorum. Macaristan’da çok kültürlü bir çevrede olacagim. Bu durumun bana saglayacagi farkli perspektifler beni çok heyecanlandiriyor. Basarili bir yüksek lisans dönemi geçirip Avrupa’da doktora egitimime devam etmek istiyorum” dedi.



"Irlanda’da egitim almak, gelecegim için önemli bir asama"

Oldukça hassas ve detayli bir inceleme neticesinde Irlanda’ya kabul aldigini ifade eden Selen Çabuk ise, “Kriminoloji, yüksek lisans egitimi için ülkemizde henüz çok fazla açilmayan bir bölüm. Bireysel tutumlarin ve psikolojik etkenlerin insanlardaki suç isleme egilimini etkiledigini söyleyebiliriz. Ben de bu konuda inceleme yapmak, özellikle Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerin politikalarini arastirmak istedim. Ülkelerin kisisel suçlarin önüne geçmek için neler yapabilecegi konusunda çözüm önerileri sunmak hedefindeyim. Irlanda’da egitim almak, gelecegim için önemli bir asama. Bunu en iyi sekilde degerlendirmek istiyorum” diye konustu.



"Siber psikoloji, hepimizi ilgilendiren bir alan"

Son dönemde teknolojik etkilesimin giderek arttigina ve bu durumun insan davranislarini da etkiledigine dikkat çeken Deniz Taplu, “Teknolojinin gelistigi, dijitallesmenin ise hayatimizin vazgeçilmezi haline geldigi bir dönemdeyiz. Siber psikoloji, hepimizi ilgilendiren bir alan. Teknolojinin insan davranislarina etkisinin yani sira bilisim etigi de bambaska ve mutlaka üzerine yogunlasilmasi gereken bir konu. Teknolojik etkilesimin, farkli kesimlerdeki kültürel özellikleri bile degisime ugrattigi bir dönemdeyiz. Üniversitemde sosyolojinin yani sira psikoloji egitimi de aldigim için saydigim bu konulari hem toplumsal hem kisisel olarak inceleyebilecegim. Berlin’deki yüksek lisansin bana çok sey katacagina inaniyorum. Yurt disinda egitim görmek, temel hedeflerimden biriydi. Ulastigim için mutluyum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile