İzmirli 50 bin esnaf doğalgazı yüzde 60 indirimli alacak

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (İESOB) ile İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ (İZMİRGAZ) arasında, 50 bin esnafın doğalgazdan yüzde 60'a varan idiri

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (İESOB) ile İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ (İZMİRGAZ) arasında, 50 bin esnafın doğalgazdan yüzde 60'a varan idirimlerden yararlanması için anlaşma imzalandı. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve İZMİRGAZ Genel Müdürü H. Burçin Yandımata'nın imza attığı "Doğalgazsız Esnaf Kalmasın" protokolüne göre Fırıncılar, Pastacılar ve Hamamcılar odalarının da aralarında bulunduğu 10 oda, indirimden ilk etapta faydanalacak. Bu esnafların LPG kullandığı, bunun yerine maliyeti 10'da 1 düşüren doğalgaza geçmeleri gerektiği belirtildi

12 kg.lık bir tüpün ortalama 53 bin olduğunu aktaran Genel Müdürü Yandımata, aynı miktarda doğalgazın fiyatınınsa 5 lirayı geçmediğini söyledi. Bu durumda esnafın çok büyük avantaj yakalayacağını belirten Yandımata, "Esnaf, işletme maliyetlerinde önemli ölçüde avantaj sağlayacak. Proje, yıl sonuna kadar geçerli olacak. Bu sayede esnafımız, yüzde 60'a varan indirim hakkı kazanacak." dedi.

Güvence bedelini yüzde 60 indirdiklerini anlatan İESOB Başkanı Mutlu ise, "Ayrıca iki taksitte ödeme imkanı getirdik. Bununla da yetinmeyerek abone bağlantı bedelini 6 takside çıkardık. Nakit veya kredi kartına kesinlikle vade farkı uygulanmayacak." şeklinde konuştu.

İZMİRGAZ Genel Koordinatörü Halil Tataş da projenin önümüzdeki dönemlerde diğer esnafları da kapsayacağını belirtti. Şirket bünyesinde "Alo Esnaf Doğalgaz Hattı" oluşturduklarını kaydeden Tataş, bilgi edinmek isteyenlerin doğrudan burayı arayabileceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile