Kaçak Yapılaşmaya Karşı Anasiad-imo İş Birliği

Kaçak Yapılaşmaya Karşı Anasiad-imo İş Birliği

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin 11

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin 11. olağan genel kurulunda güven tazeleyen Necati Şahin ve ekibini Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesindeki yeni yerinde ziyaret eden ANASİAD yöneticileri, Bursa için birlikte çalışma teklifinde bulundu.
Ziyarette konuşan ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, İnşaat Mühendisleri Odasını önemsediklerini belirterek, "Bursa'nın en büyük yaralarından birisi kaçak inşaatlardır. Kaçak yapılaşma diyoruz, çünkü planı programı yok. Bursa deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Plansız programsız yapılan o binalar yarın öbür gün depremde yok olacak. Burada İnşaat Mühendisleri Odası başta olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor" dedi.
İMO Başkanı Necati Şahin, ANASİAD yönetimin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, Bursa'nın en önemli meselesinin planlama olduğunu ifade etti. Şahin, "Bize göre Bursa'nın en büyük meselesi planlamadır. Kentimizde yıllardır ulaşım başta olmak üzere birçok alanda hatalar yapılıyor. Bu hataların asıl sebebi planlamadır. Siz vatandaşın planlı yapılaşma konusunda önünü açarsanız, vatandaş kaçak inşaat yapmaz. Mesela Kocaeli bu konuda çok başaralı. Konutun, fabrikanın nereye yapılacağı bellidir. Orada her beş yılda bir plan tadilatları olmuyor. Sanayici de vatandaş da kaçak yapılaşmaya yönelmiyor. Bursa'da 11 tane sanayi bölgesi var. Organize Sanayi Bölgesi dışındakilerın neredeyse tamamı kaçak olarak meydana geldi. Oysa bunlar planlı bir şekilde yapılsaydı çevreye verdikleri zararlar ortadan kalkacaktı" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile