Kahire Havalimanı İhalesinde En İyi Teklif Limak’In

Kahire Havalimanı İhalesinde En İyi Teklif Limak’In

Kahire Uluslararası Havalimanı’nın yenileme ve yolcu kapasitesinin artırılması adına yapılan ihaleye en iyi teklifi 387 milyon ABD Doları ile Limak İnşaat’ın içinde bulunduğu ortak girişim verdi.

Kahire Uluslararası Havalimanı’nın yenileme ve yolcu kapasitesinin artırılması adına yapılan ihaleye en iyi teklifi 387 milyon ABD Doları ile Limak İnşaat’ın içinde bulunduğu ortak girişim verdi.

Mısır’da yeni kabinenin göreve başlamasının hemen ardından Dünya Bankası’nın kredi verdiği dev proje; yolcu kapasitesinin iki katına çıkartılması ile ek yerler yapılmasının yanı sıra, pistlerin Airbus 380 tipi yolcu uçaklarına da hizmet verebilecek biçimde büyütülmesini içeriyor.

Cairo Airport Company’nin (CAC) Kahire Uluslararası Havalimanı 3 No’lu Terminali’nin senelik yolcu kapasitesinin 3,5 milyondan 7,5 milyona çıkarılması amacıyla açtığı ihaleye en düşük teklifi 387 milyon ABD Doları olarak Limak İnşaat’ın ortak girişimi verdi.

Türkiye‘de ve dünyada pek çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Limak İnşaat Üstyapı Genel Müdürü Feyiz Genç, “Kahire Havalimanı ihalesini alarak konuyla ilgili tecrübe ve birikimimizi uluslararası arenada bir defa daha ortaya koyma imkânı elde edeceğiz.” dedi.

KAHİRE HAVAALANI’NA AİRBUS 380 DE İNEBİLECEK

Kahire Uluslararası Havalimanı pistlerinin Airbus 380 tipi dev yolcu uçaklarına hizmet verilebilecek biçimde büyütülmesini de içeren ihale; 340 bin metrekarelik alanda apron, taksi yolu ve bağlantı yollarının yapımını, 3 No’lu Terminal’e entegre edilecek yeni terminal ile otelin yanında yeni bir iskele bloğu inşaasını kapsıyor.

Yapım süresi 3 sene olarak belirtilen proje dâhilinde 168 bin metrekarelik kapalı alan inşaatının tamamlanmasının yanı sıra, saatte 4 bin 400 bagaj kapasiteli handling gibi son teknoloji ürünü sistemlerin temini de yer alıyor. Ayrıca inşaatın tamamlanmasından sonra, bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki senelik tesis yönetimi, bakım ve onarım hizmetlerinin verilmesi de sözleşme dâhilinde olacak.

Mısır’daki kabine değişikliği sonrası Dünya Bankası’ndan kredi alınan ilk ve en büyük ulaştırma projesinin, ülkeye güvenin simgesi olarak görüldüğünü kaydeden Limak Üstyapı Genel Müdürü Feyiz Genç, “Dünyanın en kalabalık kentlerinden birinin kapısı olan bu proje ile havalimanının yolcu taşıyabilme kapasitesi ikiye katlanarak, ülke ekonomisine önemli bir katkı sunulması hedefleniyor. Bugüne kadar Türkiye ve pek çok ülkede projeler hayata geçiren firmamız tecrübesi ile kalite odaklı performansını dost ve kardeş Mısır’ın başkentinde de gösterme fırsatı bulacak.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile