Kalan Yiyecekler Yedikule Hayvan Barınağı'na Gönderiliyor

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin bazı hastanelerde "yiyecek israfının önlenmesi" ve "bakıma muhtaç hayvanların besin ihtiyaçlarının karşılanması" amacıyla hayata geçirdiği projesi kapsamında ilk aşamada 3 büyük hastanede personelin kalan yiyecekleri Yedikule Hayvan Barınağı'na gönderilecek.

Sekreterlikten konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, bünyesindeki 11 sağlık tesisinde, hasta ve çalışan memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren birlik, doğa ve hayvan dostu sosyal sorumluluk projelerine yönelik çalışmalar da yapıyor. Bu kapsamda, 3 bin köpek ve 150 kediye ev sahipliği yapan "Yedikule Hayvan Barınağı"yla personel yiyecekleri paylaşılmaya başlandı.
Projeyle birlikte, hem yardıma muhtaç hayvanların yiyecek ihtiyacının karşılanması hem de hastanelerdeki yiyecek israfının önlenmesi hedeflenirken, hastanelerde çalışan personellerin hayvanlarla ilgili bilinçlendirilmesi ve sosyal duyarlılığın artırılması da amaçlanıyor.
Proje, öncelikli olarak Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi'nde başlatıldı. Paylaşılan yiyeceklerden hayvanların enfeksiyon kapmaması için tedbirli davranılıyor ve sadece personel yiyecekleri ayrıştırılarak barınağa gönderiliyor.
Proje, muhtaç hayvanların yiyecek ihtiyacını bir nebze karşılarken, diğer taraftan da sağlık çalışanlarında israfa ve hayvan sevgisine karşı duyarlılık oluşturuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile