Kazakistan'da Geçirdigi Is Kazasindan Sonra Sakat Kalan Isçi, Ameliyati Için Mücadele Ediyor

Kazakistan'da Geçirdigi Is Kazasindan Sonra Sakat Kalan Isçi, Ameliyati Için Mücadele Ediyor

Kazakistan’da insaat isçisi olarak çalisan ve is güvenligi olmamasi nedeniyle iskeleden düserek sakat kaldigini iddia eden Menderes Kis, onu hastaneye biraktiktan sonra ortadan kaybolan isverenlerden tedavi masraflarini karsilamasini istiyor.

Iddiaya göre, Agri’nin Tutak ilçesinde yasayan ve 1 yil önce Kazakistan’da bir Türk firmasina ait insaatta, insaat isçisi olarak çalisamaya giden 5 çocuk babasi Menderes Kis, 3 ay çalistiktan sonra iskeleden düserek iki ayagini kirdi. Burada hastaneye kaldirildiktan sonra is güvenligi olmadigi için davaci olmak istedigini söyleyen Kis, isverenler tarafindan hastanenin arka kapisindan çikarilarak yasadigi yere götürüldü. Tedavisi için gerekli olan tüm masraflari karsilayacagini söyleyen yetkililer tarafindan 5 gün sonra Istanbul’a getirilerek hastaneye yatirildigini ve yetkililerin hastane masraflarini karsilamadan ortadan kayboldugunu söyleyen Menderes Kis, davaci oldugu yetkililerden tedavisini karsilamalarini istiyor.

Kazakistan’da geçirdigi is kazasindan sonra is bulamadigi için çocuklarinin ihtiyaçlarini karsilayamadigini söyleyen Menderes Kis, sesinin duyurmak istedigini belirterek, “Insaatin dis cephesinde boya yaparken iskeleden düstüm. Iki ayagimin topuklarinda kiriklar oldu. Durumum biraz agirdi. Türk-Kazak Egitim ve Arastirma Hastanesine götürdüler. Burada ameliyat olmam gerektigini söylediler. Ancak yetkililer biz hastamizi ilk uçakla Türkiye’ye gönderecegiz dediler. Beni hastaneden çikarmaya çalistilar ben orada direndim. Bunun is kazasi oldugunu ve rapor tutmalarini söyledim. Beni hastanenin arka kapisindan çikardilar ve kampa götürdüler. Beni Türkiye’ye getirip özel hastaneye götürdüler. Hastanede is kazasi olarak girmediler sisteme. Normal vaka olarak geçirdiler. Ben evime döndüm. Ameliyatima birkaç gün kala sözde beni bir refakatçi ile beraber Istanbul’a götürüp tedavime baslatacaklardi. Ama kimseye ulasamadim. Kimseye ulasamadigim için tedavi olamadim. Daha sonra mahkemeye basvurdum. Dava açildiktan sonra evime birilerini gönderdiler. Beni tehdit ettiler. Davadan vazgeçmemi istediler. Ben hiçbir sekilde bu hakli davamdan vazgeçmedim, vazgeçmeyecegim. Çünkü magdurum. Sorumlu oldugum bir ailem ve 5 çocugum var. Hiçbir gelirim yok. Orada çalismis oldugum günlerin parasini alamadim. En çok bu zoruma gidiyor. Sesimi duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile