Kendilerini Yargi Ve Emniyet Mensubu Olarak Tanitip 19 Milyon Liralik Vurgun Yapan Sebeke Çökertildi

Kendilerini Yargi Ve Emniyet Mensubu Olarak Tanitip 19 Milyon Liralik Vurgun Yapan Sebeke Çökertildi

Kendilerini hakim, savci ve polis olarak tanitip tuzaga düsürdükleri kisileri isimlerinin suç dosyalarinda geçtigini söyleyerek dolandiran sebekeye yönelik Ankara merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda 3 sahis yakalandi. Dolandiricilarin bu yöntemle 19 milyon lira haksiz kazanç elde ettigi ögrenildi.

Ankara’da bazi kisiler, kendilerini kamu görevlisi olarak tanitan sahislar tarafindan dolandirildigini belirterek polise sikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Ekipler, magdurlarin beyanlari ile teknik ve fiziki takip sonucu süpheli M.B.’yi gözaltina aldi. Süphelinin ifadesinde agina düsürdükleri kisilerden aldigi para ve ziynet esyalarini M.S.’ye teslim ettigini söyledigi ögrenildi. M.S.’yi de magdurdan aldigi para ve ziynet esyalari ile birlikte yakalayarak gözaltina alan ekipler, dolandiriciliktan kazanilan tüm haksiz kazançlarin M.N.K.’da toplandigini tespit etti. Söz konusu süpheli M.N.K. ise Istanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirildi.

Gözaltina alinan 3 sahsin kendilerini hakim, savci ve polis olarak tanitip tuzaga düsürdükleri kisilere isimlerinin terör ve kaçakçilik sorusturmalarinda geçtigini söyledikleri, dosyalardan isimlerinin silinmesi için para istedikleri ögrenildi. Bu yöntemle 5 kisiyi dolandiran zanlilarin toplam 19 milyon lira vurgun yaptiklari belirtildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 3 zanli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile