Kendisi 500 Tam Puan, Ikizi Ise 1 Yanlisla 496 Puan Aldi

Kendisi 500 Tam Puan, Ikizi Ise 1 Yanlisla 496 Puan Aldi

Ilkögretim ve Ortaögretim Kurumlari Bursluluk Sinavi’na (PYBS) Türkiye’de 1 milyon 86 bin 894 ögrenci katilirken Bilecik’te 6 kisi tam puan aldi. Tam puan alan 8’inci sinif ögrencisi Aybike Altintas’in ikizi Belihan ise 1 yanlisla 496 puan aldi.

PYBS’de Millî Egitim Bakanligi tarafindan açiklanan sonuçlara göre ülke genelinde devlet korumasi altinda olan ve diger kanunlarla burs hakki taninan 4 bin 519 ögrencisi olmak üzere 70 bin ögrenci burs almaya hak kazanmistir. Bilecik’ten bu sinava giren yüzlerce ögrenci arasindan Aybike Altintas, Aynur Karakaya, Mahmut Eymen Yücel, Yigit Bugra Toros, Ömer Semih Yetim ve Osman Uslu 500 tam puan aldi. Tam puan ögrencileri Bilecik Valisi Sefik Aygöl çesitli hediyeler takdim ederken bir de verdi. Altinlari ögrencilere veren Vali Aygöl, "Bunlari annenize" verin demeyi de ihmal etmedi.

"6 tane yavrumuz 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi seçildiler"

Makaminda ögrencileri tebrik eden Vali Aygöl, "Ilk önce gurur duydugumuz bir tablo var burada. Bilecik’te herkes egitimi önemsiyor. Bizde sene basinda hem egitim camiasi, hem de bütün unsurlarin isin içinde oldugu çok güzel bir çalistay yaptik. Bu çalistay sonunda bir program hazirladik. 46 tane maddenin oldugu bir BIL-EN programi aslinda Bilecik’te egitim niteligi programi seklinde bir çalisma baslattik. Bugün bunun meyvelerini aldigimizi görmekten bizde çok memnun oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Malumlarinizdir Nisan ayi içerisinde bir bursluluk sinavi yapildi. Bu bursluluk sinavina 1 milyonun üzerinde ögrenci katilim gösterdi. 70 bin civarinda ögrenci ülke genelinde burs almaya hak kazandi ve ilimizde de 6 tane yavrumuz 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi seçildiler. Yani buda Bilecik tarihinde nadir yasanan bir basari hikâyesi. Biz de bu basariyla çocuklarimizi, ailelerini, ögretmenlerini, okul müdürlerini davet ettik, onlari hem ödüllendirdik hem de bu gururu birlikle yasadik. Özellikle hem egitim camiamiza, özellikle onlari yetistiren anne babalarina ve en basta da kendilerine tebrik ettigimi ifade etmek istiyorum, tesekkür ediyorum" dedi.



"Hiç yilmadan, pes etmeden çalismaniz gerekiyor bunu tavsiye ediyorum"

Ikisi 1 yanlisla çiktigi sinavdan kendisi 500 tam puan alan Aybike Altintas, "Öncelikle ben LGS ögrencisi oldugum için bastan beri zaten çalisiyordum. Düzenli ve istikrarli bir çalismayla oluyor. Hiç yilmadan, pes etmeden çalismaniz gerekiyor bunu tavsiye ediyorum" dedi.



"Öncelikle hiç pes etmemelerini, ümitlerini kaybetmemelerini tavsiye ederim"

Aynur Karakaya ise "Öncelikle hiç ümidimi kaybetmeden sürekli olarak test çözerek çalistim. Okuldan geldigimde sürekli tekrar ederek bilgilerimi aklimda daha çok kalici olarak tutabildim. Çalisma sürecim bu sekildeydi. Öncelikle hiç pes etmemelerini, ümitlerini kaybetmemelerini tavsiye ederim. Çok çalismalari gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"Test çözdüm, gerektiginde okuldaki denemelerde derece yatim"

Mahmut Eymen Yücel, bu süreçte ögretmenimi her zaman iyi dinledigini anlatarak, "Sonra evde geldigimde evde tekrarlarimi yaptim. Test çözdüm, gerektiginde okuldaki denemelerde derece yatim. Çok çalismalarini tavsiye ederim" dedi.



1 yanlis yapan ikize Validen imzali kitap hediyesi

Vali Aygöl, daha sonra Aybike Altintas’e kendisinin imzaladigi bir kitap vererek, "Kiz kardesi var daha dogrusu ikizi Belinay o da 1 yanlisi var. Bunu da Belinay’a hediye et" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile