Kesif Kampüsü'ne Il Disindan Yogun Ilgi

Kesif Kampüsü'ne Il Disindan Yogun Ilgi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan TEKNOFEST’in ‘kalici izleri’ kapsaminda sehre kazandirilan Kesif Kampüsü, gelen yogun talepler sonrasi il disindan da ögrenci kabulüne basladi. Kesif Kampüsü’nün ilk misafirleri Sinoplu ögrenciler oldu.

Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak gelecegin yapi taslari olan çocuklarla bulusturmayi amaçlayan Kesif Kampüsü açildigi günden bu yana yogun ilgi görüyor. Atakum ilçesi Emek Park’ta yer alan Kesif Kampüsü’nde sinavi basariyla tamamlayan 9-11 yas grubundaki 372 ögrenci 2023-2024 egitim-ögretim döneminde matematik, fizik, astronomi uzay, havacilik, teknoloji, kimya, insan bilimi, doga, kisisel gelisim, destekleyici egitim, girisim, üretim egitimi aliyor.

DENEYAP atölyelerinin de yer aldigi Kesif Kampüsü, gelen talepler sonrasi il disindan da ögrenci kabulüne basladi.

Kesif Kampüsü’nün ilk misafirleri Sinoplu ögrenciler oldu. Gerze ilçesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ilkokulu ögrencileri kampüsteki egitim siniflarina hayran kaldi.

Baskan Dogan: “Her sey çocuklarimiz için”

Konu hakkinda bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Her sey hem gelecegimiz hem de bugünümüz olan çocuklarimiz için. Egitim kurumlarimizin kapisi gençlerimize, çocuklarimiza sonuna kadar açik. Il disindan da yogun talep var. Artik il disindan ögrenci ziyaretlerini kabul etmeye basladik. Ögrencilerimizin buraya gelmesi onlarin ufkunu süphesiz daha da genisletecektir. Bu mekanlar birçok gencin bilim yolculugunda ilk adimi olacak” dedi.

Kesif Kampüsü’nü ziyaret eden ögrencilerden 9 yasindaki Ravza Betül Özkan, “Deneyler yaptik. Fosilleri inceledik. Burasi çok güzel. Bence herkesin gelmesi gereken bir yer” diye konustu.

Ögrencilerden Ersin Efe Kara ise “Çok güzel bir yer, harika etkinlikler yaptik. Hep gelmek isterim buraya. Kimya ve fizik sinifina bayildim. Deney yapmak da çok heyecanliydi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile