Kilis'te Ögrenciler Ve Akademisyenler Filistin'e Destek Için Yürüdü

Kilis'te Ögrenciler Ve Akademisyenler Filistin'e Destek Için Yürüdü

Kilis 7 Aralik Üniversitesi (KIYÜ) ögrenci ve akademisyenleri Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek amaciyla yürüyüs düzenledi.

Kilis 7 Aralik Üniversitesinin giris kapisinda toplanan grup, ‘‘Nehirden denize Filistin özgür olacak’’, ‘‘Gazze’de soykirim var’’, ‘‘Özgürlük için yürüyoruz’’ ve "Filistin’de olanlara susmayin" yazili pankartlar açarak yürüyüse geçti. Ellerinde Türk bayraklariyla Israil aleyhine slogan atan gruptakiler, Gazze’ye desteklediklerini dile getirdi. Yürüyüsün ardindan grup adina açiklama yapan üniversite ögrencisi Abdulgaffur Gültekin, Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarini siddetle kinadiklarini söyledi.



Farkli görüs ve fikirlere sahip olunsa da hep birlikte Filistin’e destek olunmasini gerektigini söyleyen üniversite ögrencisi Abdulgaffur Gültekin, "Terör devleti Israil’in, dogudan batiya kuzeyden güneye verilen bütün tepkilere ragmen yillar yili icra ettigi insanlik disi soykirimina hem Gazze’de hem Bati Seria’da devam ediyor. Medyanin gücünü de arkasina alan terör devletinin suçlarinin mesrulastirilmaya çalisildigi, zalimden mazlum çikarmak gibi ahmakça bir çaba içerisine girildigini sahit oluyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile