Kirazlilardan Sahra Hastanesine Yastik Üretimi

Kirazlilardan Sahra Hastanesine Yastik Üretimi

Kiraz Halk Egitimi Merkezi ögretmenleri, usta ögreticileri ve kursiyerleri, deprem bölgesine kurulan sahra hastanesi için yastik üretiyor.

Kiraz Halk Egitimi Merkezi ögretmenleri, usta ögreticileri ve kursiyerleri; Kiraz Kaymakamligi, Kiraz Belediyesi ve Kiraz Ilçe Milli egitim Müdürlügü koordinesinde deprem bölgesine kurulan sahra hastanesi için 500 adet yastik üreterek deprem bölgesine gönderdi. 500 adet yastik da cuma günü gönderilecek ve toplamda bin adet üretim yapilmis olacak. Ayrica ögretmen, usta ögretici ve kursiyerler deprem bölgesine bere, atki, hirka, patik, battaniye ve eldiven örmeye devam ediyor. Su ana kadar örülen 40 koli malzeme, yetkililere teslim edildi. Bu hafta uyku tulumu üretimine de geçilecek.

“Üretmeye devam ediyoruz”

Kiraz Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ak, “Ülkemizin geçirdigi büyük deprem felaketi dolayisiyla magdur olan insanimiza bir katkimiz olsun amaciyla üretim sürecine basladik. Ne mutlu ülkemiz için fedakarlikta bulunana, ne mutlu bir katki üretebilene” diye konustu.

Kiraz Halk Egitim Merkezi Müdürü Serif Emre Akin da, “Tüm ögretmen, usta ögretici ve kursiyerlerimiz daha ilk günden depremzedelerin ihtiyaçlarini karismak için seferber oldu. Herkes kendi istekleriyle halk egitime gelip ‘Neler yapabiliriz?’ diye sordu. Bölgede ihtiyaç olan temel malzemelere öncelik vererek üretime basladik. Tüm kursiyerler kurslarda, evlerinde, hatta aksamlari kafede üretim yapmaya devam etti. Kurum olarak amacimiz, deprem bölgesindeki vatandaslarimiza elimizden geldigi kadar yardimci olmak. Kiraz Kaymakamimiz, Kiraz Belediye Baskanimiz ve Kiraz ilçe Milli Egitim Müdürümüz bizlere sürekli malzeme tedarikinde bulunuyor. Tüm halk egitim olarak bizde gece gündüz, hafta sonu demeden üretime devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile